Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 27-09-2016 12:03   Güncelleme : 27-09-2016 12:03

Sen çocukları FETÖCÜ dershanelerde, okullarda, üniversitelerde okuyor diye personelini devlet memurluğundan atıyorsun.

Açığa alıyor, FETÖCÜ damgasını vuruyorsun.

Ama öte yandan da o okullardaki, üniversitelerdeki öğrencilerin işlerini kolaylaştırabilme, önünü açabilme adına devlet okulları ve devlet üniversitelerini seçenlerden daha fazla imtiyaz sağlıyorsun.

Tamam, bu öğrenciler mağdur olmasın.

Ama devlet üniversitelerinde okuyan milyonlarca öğrencinin bunca sıkıntısı, derdi varken kapatılan FETÖ üniversitelerine öğrencileri için kolaylık üzerine kolaylık sağlanması nasıl açıklanabilir?

YÖK'ten her gün yeni bir açıklama yapılıyor “aman FETÖCÜ olduğu için kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin ellerini sıcak sudan soğuk suya değdirmeyin” diye.

Kayıtları e-devletten.

Ödemeleri üç ay sonra...

Dersleri hemen...

Bursluysalar bursları devam edecek, başka hakları varsa hakları korunacak.

İstedikleri devlet üniversitesinde özel öğrenci olarak okuyacaklar.

Külfetini devlet üniversiteleri çekecek. Onlar için yeni sınıflar açılacak.

Hatta kapatılan FETÖ üniversitesinde olan ama öğrencinin özel öğrenci olarak okuyacağı devlet üniversitesinde olmayan program o öğrenciler mezun olana kadar açılacak, sonra da kapatılacak.

YÖK'ün kapatılan FETÖ Üniversitesi öğrencilerini memnun etmek için bu kadar fikir geliştirmesi ve karar değiştirmesini anlamak mümkün değil.

Aklımıza şöyle bir soru geliyor;

Acaba YÖK idarecilerinin ve mensuplarının ya da etkin siyasi kişilerin, bürokrat ailelerin çocukları kapatılan FETÖCÜ üniversitelerde okuyordu da bu sebeple mi, bu kadar kolaylık sağlanıyor?

adminadmin