Ekonomi
Giriş Tarihi : 04-12-2013 15:57   Güncelleme : 04-12-2013 15:57

1 DAKİKADA İHRACAT

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrük işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması için yeni uygulamaları faaliyete geçirildiğini belirtti.

1 DAKİKADA İHRACAT
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrük işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması için yeni uygulamaları faaliyete geçirildiğini belirterek, "Yeni uygulamaların sonucu olarak ihracat işlemlerinin yüzde 62'si 1 dakika gibi bir sürede gerçekleştiriliyor, risk analizleri ve kontrol verileri de büyük bir titizlikle inceleniyor" ifadelerini kullandı.
 
Yazıcı, Bakanlık Toplantı salonunda İstanbul Sanayi Odası (İSO) heyetini kabul etti. Görüşmede İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. 
 
Burada yaptığı konuşmada, ülkelerin performans ve büyüklüklerinin göstergelerinin olduğuna dikkati çeken Yazıcı, bunlardan en önemlisinin de sanayi olduğunu, bu alanda faaliyet gösterenlerin meşakkatli bir iş yaptıklarını ifade etti.
 
Yazıcı, Sanayi Teşvik Programlarının, sanayi kesimine verilen önemin göstergesi olduğunun altını çizerek, "Bir ülkede sanayinin güçlenmesi, o ülkenin ekonomik ve sosyal açıdan da kuvvetli olmasının önemli bir ayağıdır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Ülkelerin kalkınmasında sosyal devlet anlayışının önemini belirten Yazıcı, sosyal dengesizlik olan ülkelerde sosyo-ekonomik sorunların doğduğunu kaydetti.
 
Yönetimin görevinin müteşebbisi desteklemek ve işini kolaylaştırmak olduğunu bildiren Yazıcı, tüketicinin bilinçlenmesi ve haklarının korunmasının da bu görevler arasında bulunduğunu ifade etti.
 
Bir dakikada ihracat
 
Bakan Yazıcı, gümrük işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması için yeni uygulamaları faaliyete geçirildiğini belirterek, "Yeni uygulamaların sonucu olarak ihracat işlemlerinin yüzde 62'si 1 dakika gibi bir sürede gerçekleştiriliyor, risk analizleri ve kontrol verileri de büyük bir titizlikle inceleniyor" bilgisini verdi.
 
Bakanlık Eğitim Tesisleri'nde aday memurluk eğitimlerinin de yoğun bir şekilde devam ettiğini, personel temini politikasına büyük titizlik gösterildiğini kaydeden Yazıcı, "Geçtiğimiz günlerde Hamzabeyli Gümrük Sahası'nda bir aday gümrük muhafaza memurunun hassasiyetiyle 717 kilo eroinin ele geçirildi ve bu gümrük tarihinde bir seferde yapılan en büyük uyuşturucu operasyonu oldu" değerlendirmesinde bulundu.
 
Ahiliği tanınır hale getireceğiz
 
Yazıcı, Kırşehir'de inşa edilen Ahilik Külliyesi'nin, Ahi kültürünün tanıtımı ve yaşatılması anlamında büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizerek, Baciyan-ı Rum'un, dünyadaki ilk kadın örgütlenmesi olduğunu ifade etti.
 
Ahiliğin, günümüz ticari ahlakının temel direğini oluşturduğunu kaydeden Yazıcı, söz konusu kültürün geçmişten günümüze uzanan kadim bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.
adminadmin