Spor
Giriş Tarihi : 07-06-2014 09:47   Güncelleme : 07-06-2014 09:47

1. İŞİTME ENGELLİLER DÜNYA HENTBOL ŞAMPİYONASI TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Samsun’da 09-14 Haziran tarihlerinde yapılacak olan 1. İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası öncesi basın toplantısı düzenlendi.

1. İŞİTME ENGELLİLER DÜNYA HENTBOL ŞAMPİYONASI TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
Türkiye'nin ev sahipliğinde, 6 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilecek olan 1. İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası öncesi Atatürk Spor Salonu önünde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Hentbol İşitme Engeliler Milli Takım Baş Antrenörü Mehmet Korer Koral, Milli Takım Menajeri Mustafa Saka, Milli Takım İdaresi Sorumlusu Atilla Kalıpçı ve Takım Kaptanı ve Kaleci Serkan Oral katıldı.

  Düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, “İşitme Engelliler Hentbol Dünya Şampiyonası ilk defa ülkemizde düzenleniyor. Burada değerli milli takım antrenörümüz, teknik kadromuz, milli takım sporcumuz yanımızda, böyle bir organizasyonun Samsun’da yapılması bizlere ayrıca gurur vermektedir. Biz Samsun Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü olarak elimizden geldiğince değerli milli takımımıza ve diğer katılacak ülkelere Samsun’da güzel bir turnuva geçmesini temenni ediyoruz. Müsabaka 9 Haziran’da 13.30’daki seremoni açılışı ile Atatürk Spor Salonu’nda başlayacak. Şampiyonaya 6 ülke katılıyor. Türkiye, Brezilya, Hırvatistan, Rusya, Danimarka, Sırbistan, daha önce Macaristan’ın da katılacağı söylenmişti. Ama bazı sorunlardan dolayı Macaristan turnuvadan çekilmek zorunda kaldı. Bizler bu turnuvanın yürütülmesinde emeği geçen arkadaşlarımıza şimdiden çok teşekkür ediyoruz” dedi.

  Milli takım hakkında bilgiler veren Hentbol İşitme Engeliler Milli Takım Baş Antrenörü Mehmet Korer Koral, “Burada bulunmaktan ve ilk defa yapılacak olan İşitme Engelliler Hentbol Dünya Şampiyonası’na katılmaktan dolayı hepimiz sevinçliyiz gururluyuz. Bu anlamda bu turnuvaya yaklaşık 3 aydır spor seçimleri ile başlayan bu süreçte Türkiye şampiyonlarında, grup müsabakalarında seçtiğimiz sporcularla yaptığımız kamplar sonucunda, ana kadroya gittikçe yaklaşan bu süreçte ana kadroyu belirledik ve Samsun'a geldik. Yaklaşık 8,9 gündür Samsun’da kamptayız. Bu süreçte de Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün, bakanlığın çok yardımını gördük. Burada değerli basın mensuplarının ilgisini gördük. Bu anlamda önümüzdeki süreçte ilk defa yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda, demin müdür beyde bahsetti. Mutlaka derece yapmak istiyoruz. Çalışmalarımıza da o yönde devam ediyoruz. Umut ediyorum çok büyük bir aksilik olmazsa ülkemize dünya şampiyonasında madalya kazandıracağız” diye konuştu.

  2-3 aylık bir süreçten beri sürekli olarak çalıştıklarını söyleyen Milli Takım Menajeri Mustafa Saka, “İki tane Ankara’da kamp yaptık bu üçüncü kampımız, ayın 29’undan beri günde 2 kez çalışmalarımızla devam ediyoruz. Bugünden itibaren de çalışmalarımızı teke indirdik. Milli takımımız 13 yıl önce kurulmuştur. Bu 13 yıllık süre zarfında milli takımımız iki defa olimpiyata katıldı ve Tayvan’da yapılan 2009 olimpiyatlarında dördüncü, yine 2013 yılında Bulgaristan Sofya’da yapılan olimpiyatlarda da dördüncülük derecesini elde etti. Ayrıca milli takımımızın 2012 yılında İtalya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda ikincilik derecesi var. Kadromuz gerçekten yetenekli arkadaşlardan kurulu, sanıyorum önümüzdeki dünya şampiyonasında da madalyalardan bir tanesini almak için arkadaşlarımız olağanca gücüyle çalışıyorlar. Burada gerçekten iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

  Geçen sene de olimpiyatlarda dördüncü olduklarını söyleyen Takım Kaptanı ve Kaleci Serkan Oral ise bu sene ilk defa yapılacak olan şampiyonada hedeflerinin birincilik olduğunu belirtti.
adminadmin