Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2014 10:30   Güncelleme : 10-11-2014 10:30

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

SİNOP (AA) - Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

SİNOP (AA) - Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

 Vali Köşger, mesajında, Kurtuluş Savaşı ile kuruluşa giden yolda, Cumhuriyet'in temellerini atarak Türk ulusunun yeniden ve daha güçlü şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlayan büyük komutan ve güçlü devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 76. yılında minnetle, şükranla ve rahmetle andıklarını belirtti.

Ulu Önder Atatürk'ün tüm yaşamını Türk milleti ve onun bağımsızlığına adamış, milletiyle birlikte Kurtuluş Savaşı'nda büyük zafer kazanarak, tarihin akışını değiştirdiğini ifade eden Vali Köşger, şunları kaydetti:

"Atatürk, gerçekleştirdiği inkılaplarla bizlere aydınlık bir geleceğin kapılarını açmış büyük bir liderdir. Gücünü milletine olan sevgisinden, inancından ve güveninden alan Mustafa Kemal Atatürk’ün başarıları, özgür ve bağımsız yaşamak isteyen diğer milletlere de yol gösterici olmuştur. Bu duygularla Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanın bölünmezliği için bu uğurda canlarını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum."

adminadmin