Genel
Giriş Tarihi : 23-06-2019 14:45   Güncelleme : 23-06-2019 14:45

100. Yılda Bisikletle Şehitlik Ziyareti

Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Samsun’ a çıkışının 100. Yılı vesilesiyle, Samsun’ dan bisiklet ile yola çıkılarak Artvin Borçka şehitliği ve Sarp sınır kapısı şehitliğine götürülecek diğer mücadele eden bölgelerimizdeki yerlerdeki topraklar ile fidan dikilecektir.

100. Yılda Bisikletle Şehitlik Ziyareti

Projedeki amaç Milli Mücadele ruhunu yaşayabilmek ve yaşatabilmektir. Bu kapsamda farkındalık kazandırabilmek adına Samsun’un Milli Mücadele döneminde sıkıntı çekmiş bölgelerinden alınan topraklar, Artvin Borçka ve Sarp Sınır bölgesindeki şehitliklere fidan dikmek için kullanılacaktır.

Bu proje Samsun Valisi Sn.Osman Kaymak,  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sait Bilgiç ve MÜSİAD Genel Merkez katkılarıyla gerçekleştirilecektir. 5 gün boyunca 550 km. pedal çevirerek gerçekleştirilecek bu proje kapsamında MÜSİAD Samsun Başkanı Haluk Tan’ ın yolcu etmesiyle başlayan bisiklet turu  Ordu ,Giresun Trabzon ve Rize MÜSİAD şubeleri Başkanlarının  bisikletlileri karşılayarak diğer bir ile yolcu etmeleriyle son bulacaktır.

MÜSİAD Samsun Başkanı Haluk Tan, ‘ Arkadaşlarımıza yapacakları bu yolculukta başarılar diler, kazasız belasız hedeflerini gerçekleştirerek dönmeyi nasip etsin.Yolları açık olsun.’ Dedi.

Bugün startı verilen turda , bisikletçilerimizi yolcu etmeye OMÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Vedat Ceyhan, OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Faruk Tan, MÜSİAD Samsun Başkanı Haluk Tan, Öğretim Üyesi görevlileri ,arkadaşları ve aileleri katılmıştır.

adminadmin