Güncel
Giriş Tarihi : 14-07-2017 10:58   Güncelleme : 14-07-2017 10:58

15 Temmuz Afişlerinde Ağlayan asker tartışması!

Cumhurbaşkanlığının 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olanları anmak için hazırladığı afişlerdeki Amerikalı olduğu tespit edildi.

15 Temmuz Afişlerinde Ağlayan asker tartışması!

15 Temmuz afişinde Türk Bayrağı'nın yanında, “15 Temmuz Destanı şehitlerimize ve gazilerimize saygıyla-İstanbul-Çengelköy” ifadesi bulunan afişteki ağlayan askerin Körfez savaşında dönerken ağlayan Amerikalı Askere çok benzemesi sosyal medyada tartışmanın fitilini ateşledi.

26 YIL ÖNCE ÇEKİLEN ÖDÜLLÜ FOTOĞRAF

Cumhurbaşkanlığının 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olanları anmak için hazırladığı afişteki ABD'li asker fotoğrafı, David Turnley adlı fotoğrafçı tarafından 1991 yılındaki Körfez Savaşı sırasında çekildi.

‘Yılın Fotoğrafı' ödülünü alan fotoğraf daha önce Detroid Free Press'te de yayınlanmıştı. “Black Star” adı verilen fotoğraftaki ABD'li asker Ken Kozakiewicz, asker arkadaşının ölüm haberini aldıktan sonra ağlarken görülüyor. ABD'li asker, Cumhurbaşkanlığı tarafından 15 Temmuz için hazırlanan afişte elleriyle kafasını tutarken resmedildi. Fotoğraf, arama motoru Google'a “Ağlayan asker” yazınca çıkıyor.

adminadmin