Genel
Giriş Tarihi : 14-07-2020 17:36   Güncelleme : 14-07-2020 17:39

15 Temmuz Sıradan Bir Darbe Kalkışması Değildir!

Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Demir, 15 Temmuz sanıldığı gibi sıradan bir darbe kalkışması olmadığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık hadiselerinden birisi olduğunu kaydetti.

15 Temmuz Sıradan Bir Darbe Kalkışması Değildir!

Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Demir, “15 Temmuz’un, Türk Milletinin birlik içinde olunca neleri başarabileceğinin güncel kanıtı, Yeniden varoluş, yeniden dirilişin sembolüdür.” Dedi.

Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Demir 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü vesilesiyle yayınladığı mesajında şunları vurguladı;

Devletin bütün organlarına sızmış olan hain FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz gecesi planlayamadığı tek şey Milletin iradesine sahip çıkmak için dik duracağıydı, bu öyle bir duruştu ki, çağın savaş makinelerinin önüne gözlerini kırpmadan bedenlerini, canlarını atabiliyordu insanlar. Kah sokak başında tankları durdurup teslim alıyor, kah evlerin çatılarından savaş uçaklarına meydan okuyor, adeta şehadet mertebesine erişmek için yarışıyorlardı. Aslında bu duruş milletçe hiç de yabancı olmadığımız bir duruştu. Daha dün Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında bu millet aynı duruşu göstermiş, aynı destanı yazmıştı.

 

15 TEMMUZ DESTANLAŞMIŞ BİR MÜCADELENİN ADIDIR

Koşarak şahadet şerbetini içmişlerdi. 15 Temmuz gecesi Demokrasiye bağlılığını güçlü bir şekilde ortaya koyan Türk Milleti, hain kalkışmaya gerekli cevabı vermiş, karanlık günler yerine aydınlık bir geleceği tercih ettiğini göstermiştir. Ayrıca ortaya koyduğu destanlaşmış mücadele ve şehitlerinin kahramanlığı ile daha sonra dünyada ki diğer milletlere örnek teşkil etmiş, dünyadaki darbelerin seyrini değiştirmiştir. Millet olarak 15 Temmuz’da şehitlik mertebesine ulaşan 251 şehidimiz ve 2 Bin 196 gazimize minnettarız.

Bu vesile ile şehadet mertebesine ermiş tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyoruz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN