Genel
Giriş Tarihi : 24-05-2018 11:10   Güncelleme : 24-05-2018 11:10

15 Temmuz’un Döviz Dalgası

15 Temmuz’da FETÖ’yü sahaya sürerek topla, tüfekle, uçakla yaptığı işgal girişimiyle Türkiye’yi ele geçiremeyen akıl, döviz silahını çekti.

15 Temmuz’un Döviz Dalgası

Kirli lobinin amacı, kur oranlarını şişirip, yaratacağı panik havasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçilmesini ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin devreye girmesini engellemek.

Gezi, 17-25 Aralık darbe girişimleri, 6-7 Kobani iç savaş denemesi ile 7 Haziran’da Türkiye’yi uçurumun kenarına itmeye çalışan, FETÖ’nün hain darbe girişimiyle Türkiye’yi ortadan kaldırmak isteyen şeytani akıl, yeniden saldırıya geçti.

İşgal girişimleri her seferinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milli iradeye takılan şeytani akıl, son kozu döviz ile Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışıyor.

BİR AYDA ZİRVE YAPTI

Gezi darbe girişiminden bu yana döviz üzerinden yapılan saldırı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim kararını açıklamasının ardından en üst seviyeye ulaştı. Dolar, dün 4,85’i gördü. Bir ay önce 4 lira olan doların bu denli kısa sürede 4,85’i görmesi darbenin açık delili olarak ortaya çıktı.

Yıkım ittifakı da dövizin yükselmesiyle milleti paniğe sevk ederek yürüttüğü kara propagandayla, oy tercihlerini etkilemeye çalışıyor. İstilacı emperyalist aklın kirli planına karşı Erdoğan’a destek mesajları her dakika artarken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye’ye uzanan kirli ellerin adımlarını yorumladı.

ERDOĞAN’I İSTEMİYORLAR

Trump’ın ticaret savaşı ve FED’in faiz hamlelerinin doların artışında etken olduğunu ancak bu denli yükselişin ardında Erdoğan’sız Türkiye projesinin yattığını belirten Memiş, kredi derecelendirme kuruluşlarının açıktan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığını söyledi.

Memiş, “Kredi derecelendirme kuruluşlarına bakıyoruz, yabancı medyayı takip ediyoruz el birliğiyle Erdoğan’ı hedef alıyorlar. Erdoğan’ı ekarte etmek için iç piyasalarda ciddi anlamda bir buhran ekonomisi var. İnsanları paniğe teşvik edecek, sürekli zarar ettirecek hamleler yapıyorlar.

Operasyonun sebebi, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesini istememeleri, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni istememeleri, Türkiye’nin ekonomik anlamda güçlenmesini istememeleri. Havalimanı dahil bütün büyük projelerin durmasını istiyorlar” dedi.

Kaos lobisinin Türkiye’yi krize sürüklemek için başka senaryoları da devreye sokabileceği uyarısında bulunan Memiş, provokasyonlara karşı uyarılarda bulundu.

YIKIM İTTİFAKININ UMUDU

Tek vaatleri Cumhurbaşkanlığı külliyesini kiraya vermek, mega projeleri durdurmak, uçakları satmak olan yıkım ekibi için tek şansta kaos lobisi. Yıkım ittifakının tek politikası dövizin hızlı yükselişi, buna bağlı olarak piyasaya pompalanan ekonomik kriz söylentileriyle milli iradeyi paniğe sevk edip, oy tercihlerini etkilemek. Bu alçak planı CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi itiraf etti. Hakverdi, “Dolar 8 TL olmadan gelin bu işi ilk turda bitirelim” doların balonunun Erdoğan’sız Türkiye planı için şişirildiğini dışa vurdu. İstilacı emperyalist aklın kirli planına karşı Erdoğan’a destek mesajları her dakika artarken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye’ye uzanan kirli ellerin adımlarını yorumladı.

PROVOKASYONLARA DİKKAT

Kaos lobisinin Türkiye’yi krize sürüklemek için başka senaryoları da devreye sokabileceği uyarısında bulunan Memiş, şunları söyledi: “Bu operasyonların bir diğer ayağı olarak Türkiye’ye kredi verilmemesi için dünya bankasındaki kredilere müdahale edebilirler. 3-5 provokatöre para verip kendini yakma, intihar girişimleri gibi sahneleri ortaya koyabilirler, bunlara operasyonun birer parçası. Bu fotoğrafları dünya medyasında paylaşım ‘Türkiye batıyor, Erdoğan istenmiyor’ algısına oynayacaklar.”

Sabri İşbilen/Özel Haber

adminadmin