Analiz
Giriş Tarihi : 09-04-2018 12:06   Güncelleme : 09-04-2018 12:06

18 Yaş Kurnazlığı ve Almanya Çözümü!

Gençlik öldü, başımız sağ olsun. “Genç” diye tanımlanan bir yaş grubumuz yok artık. 0-18 çocuk sayılıyor. 18 yaş üstü yetişkin.

18 Yaş Kurnazlığı ve Almanya Çözümü!

Şu günlerde cinsel istismar ve erken evlilik konusu gündemde ve ısrarla “18 yaş altı çocuktur” diye iddia ediliyor. Dünden beri bu yaş konusuna takıldım, epeyce bir araştırma yaptım.

18 yaş altı çocuktur diye savunanlar: “Uluslararası sözleşmelerce 18 yaşın altındaki her bireyin ‘çocuk’ kabul edildiği açıktır, Türkiye’ de bu sözleşmelere imza attı” diyorlar.

Bu uluslararası sözleşmeleri inceledim, hiç de öyle denildiği gibi değil. İstisna ile 18 yaş altı çocuk kabul ediliyor. Mesela Birleşmiş Milletler çocuk haklarına dair sözleşmede şöyle yazıyor:

“Bu sözleşme uyarınca çocuğa uygulanabilecek olan kanuna göre daha “erken yaşta reşit olma durumu hariç” on sekiz yaşına kadar her insan çocuk sayılır.”

“Erken yaşta reşit olma durumu” diye bir şart ile 18 yaş altına çocuk denmiş.

18 yaş altına çocuk denmesinin ana sebebi 18 yaş altının kendine bir hayat kurana kadar aile ya da devlet koruması altında olması gerektiği için.

Mesela 18 yaş altının çalışmama hakkı var. Yani aile çocuğun geçimini 18 yaşına kadar sağlamak zorunda. Çocuğuna git çalış diyemiyor. 18 yaş çocuk yetişkin sayılıyor ve aile çocuğunun geçimini sağlamak zorunda kalmıyor. Avrupa’ da 18 yaşına gelenlerin evden ayrılması doğal kabul edilir.

18 yaşına kadar herkesin eğitim hakkı vardı. Bu eğitim hakkı kişi istediği sürece aile ya da devlet karşılamak zorunda.

Avrupa’ da işin evlilik ve cinsellik ile ilgili hükümleri farklı.

Pek çok Avrupa ülkesinde resmi evlilik yaşı 18 fakat bir de reşit olma yaşı diye bir ayırım var, uluslar arası sözleşmelerde belirtilen. Reşit olma yaşı “cinsel rıza yaşı” olarak kabul ediliyor.

Ülkelerin çoğunda reşit olma yaşı 14 yaş ile başlıyor.

Almanya, İtalya, Avursturya, Macaristan, Portekiz… gibi pek çok ülkede reşit olma yaşı 14 tür.

Almanya’da 14 yaşın altındakiler çocuk, 14-18 yaş genç, 18-21 ise genç yetişkin olarak sayılıyor.

Yunanistan, Polonya ve İsveç’te reşit olma yaşı 15

Belçika, Hollanda, İspanya, İngiltere ve Rusya’da 16

Güney Kıbrıs’ta 17 olarak belirlenmiş durumda.

Avrupa’da cinsel ilişkide rıza yaşının en yüksek olduğu ülkeler 18 yaş ile Malta ve Türkiye.

Komediye bakar mısınız? Neden acaba en yüksek rıza yaş bizde ve İngiliz sömürgesi Malta’ da.

Malta’yı bilemem ama bizde 18 yaşın hem evlilik hem reşit yaşı kabul edilmesinin temel sebebi 18 yaş altı evliliklere engel olmak için olduğu gayet açık görülüyor.

“Günlerdir 18 yaş altı çocuktur” diye medya ve siyasiler tarafından kıyamet kopartılıyor. Bu kişiler bilmiyorlar mı acaba Avrupa ülkelerindeki uygulamaları.

Hatta reşit yaşını 16 tutan ülkeler, cinsel rıza yaşını 13-14 olarak ayırmışlar.

Mesela; reşit olma yaşı İngiltere’de 16 fakat 13 yaş altı cinsel istismar sayılıp cezalandırılıyor.

13 yaş üstü rıza varsa ceza yok. İsviçre’ de İngiltere gibi. Reşit olma yaşı 16.  16 yaş sonrası genç istediği yaşla birlikte olabiliyor. Sadece 16 yaş altı için cinsel birliktelik yaşadığı kişi ile arasında yaş farkı 3 yaş olduğu sürece bir cinsel istismar suçu sayılmıyor, herhangi bir cezası yok.

Hatta İsviçre çocuklar için özel prezervatif üretiyor, en büyük pazarın da çocuk hamileliğin en yüksek olduğu ülke İngiltere olarak açıklıyorlar. Haber şöyle:

“İsviçre’de yapılan bir araştırmada 12-14 yaşındaki çocukların 1990’lara göre daha fazla cinsel birliktelik yaşadığı ortaya çıkınca, hükümet yeni bir adım daha attı.

Gençlik ve Çocuk Federal Komisyonu, 10-20 yaş arası 1480 kişiye anket uyguladı.

Analiz edilen anket sonuçları 12-14 yaş grubunun 1990’lara göre daha fazla seks yaptığını ortaya koydu.

Araştırma sonucunda bu yaş grubunun cinsel ilişki sırasında korunma yollarına yeteri kadar uygulayamadığının belirlenmesi üzerine 12-14 yaşa özel prezervatif satışa sunuldu.

İsviçre’nin en büyük prezervatif üreticisi Lamprecht AG tarafından üretilmeye başlayan Hotshot adlı prezervatif 6’lı paketler halinde satışa sunuldu ve fiyatı 4 euro (8 TL) olarak belirlendi.

Şirket yaptığı açıklamada en büyük pazar hedeflerinin İngiltere olduğunu bunun nedenin de Avrupa’nın ergen gebe oranın en yüksek ülkesinin İngiltere olduğunu belirtti.

Çocuklar için üretilen prezervatiflerin çapı daha küçük, boyları normal prezarvatiflerle aynı.

Almanya’da yapılan ankete göre 13-20 yaş arası 12,970 kişilerin dörtte biri prezervatiflerin kendilerine bol geldiğini düşünüyor.

İsviçrede reşit olma yaşı 16 olsa da yasalara göre ilişki yaşayanlar arasında 3 yaş bulunması durumunda hiçbir cezai hüküm bulunmuyor.” (NTV Haber)

Bizim ülkemizde de cinsel birliktelik yaşı İsviçre’den çok da farklı değil diye düşünüyorum. Hadi belki 12 değilse de 13-14 yaş ile başlayan ve 15-18 yaş lise gençliği arasında cinsel ilişki yaşayanların sayısı oldukça yüksek görülüyor.

Peki bizim basınımız, siyasilerimiz, yetkililerimiz bunları bilmiyorlar mı?

Gayet iyi biliyorlar fakat her taraftan sahtekarlık akıyor. Bizim gençlerimiz asla böyle şeyler yapmazlar! Tabii tabii hiç yaparlar mı?

İsviçre’ kadar dürüst olun yeter. Gerçekleri görün. Gerçekleri görmezseniz hiçbir zaman çözüm üretmezsiniz. Adamlar kendi inançlarına göre prezervatifi çözüm bulmuşlar. Sen de inancına uygun çözüm üret. Evlenenlerle uğraşacağına zina ile uğraş.

Şimdi de gelelim erken evlenenler ile ilgili verilen rakamlara. Geçen yıl meclis erken evlendiği için kocaları hapiste olan kadınların sayısını 4 bin açıklamıştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini araştırdım.

TÜİK verilerine göre, son 10 yılda 482 bin 908 kız evlenmiş.

2015 yılında evlenen 18 yaş altı evlenen  31 bin 337’si kız, 1483’ü erkek.

Bu sayı, 2015’teki toplam evlilik oranında kızlarda yüzde 5.2’ye, erkeklerde yüzde 0.2’ye denk geliyor.

Yine TÜİK rakamlarına göre 2015’te 15-17 yaş arası tam 17 bin 789 genç kadın doğum yapmış. 15 yaş altı doğum yapanların sayısı ise aynı yıl 244 olmuş.

İngiltere ve ABD ise 14-17 arası ergen doğumları neredeyse toplam doğumların yarısını teşkil ediyor. Bizde çok büyük rakamlarmış gibi verilen rakamlar, Batı’ya göre çok az. Fakat onların cinsel istismar sorunu yok fakat bizim var, nasıl oluyorsa!

TÜİK verileri üzerinden bakarsak 10 yıl içinde 482 bin 908 erkeğin cinsel istismar suçundan hapse girmiş olması geriyor. Oysa bizlere verilen rakam 4 bin deniyor. Bu durumda 480 bin kişi neden dışarıda madem evlenmek suç. Hükümet gücü yettiğini mi içeri atıyor acaba diye insanın aklına gelmiyor değil.

Bir de şimdi Suriyeli vatandaşlar var, onlarda da evken evlilik yaygın. Duyduğuma göre birkaç Suriyeli koca da tutuklanmış. Suriyelileri de sayarsak binlerce insan bu erken evlilik yasasından mağdur olacak. Devlet bu kadar insanı hapse atacak değil, o zaman nasıl bir yol izleyecek?

18 yaşını hem evlilik hem reşit yaşı kabul eden Avrupa ülkesi yok. Biz ve Malta’dan başka.

18 yaşı hem evlilik, hem reşit yaşı kabul etmek ve 18 yaş altı cinsel birliktelikleri cinsel istismar olarak kabul etmek bu hükümetin başına kim bilir daha ne dertler açacak?

Sırf erken evliliğe karşı olmak için saçma sapan bahaneler üretiliyor.

Yok Doğu’da 14 lük kızlar aile zoruyla 70 lik adamlara veriliyormuş, gibi. Bu söylenen yaygın bir şey değil, istisna. Doğu’daki vatandaşlara da hakaret edilmiş oluyor. Sanki Doğu’da bütün babalar küçük kızlarını koca adamlara satıyorlarmış gibi. Sanki onların namus ve aile kavramları yokmuş gibi. Delilsiz ispatsız sallıyorlar. Gösterin buyurun Doğu’da yaşayanların nüfus kayıtlarını, evlilik kayıtların kaç tane çocuk ve yaşlı erkekle evlenmiş.

Geçmişte kalmış, kızların zorla evlendirilmesi, kimseyi uyutmayın. Şimdi kızlar cin gibi. Erken evliliklerin büyük çoğunluğu gönüllü, severek ve isteyerek kendi yaşına yakın kişilerle yapılan evlilikler. Herkes okumak zorunda değil, okumayıp erken evlenmek isteyenlere karışılmasın.

Kurun bir “Zorla evlendiriliyorum ihbar hattı” telefon numaralarını da ara ara  duyurun medyadan. Bu bile kızını zorla evlendirmeyi düşünen aileler için caydırıcı olur. Zorla evlendirilmeye çalışılan kızlar da ararlar.

Gerçek tecavüzlere en ağır cezaları verilsin, buna hiç kimsenin itirazı yok.

Sayın Hükümet Yetkilileri!

Yeter artık! Erken evlenen ailelere yapılan zulümler bitsin, kocaları serbest bırakın, kadınların hasreti, çocukların gözyaşı dinsin.

Erken evliliğe cinsel istismar diyen  nikah düşmanlarının höykürmelerinden değil, mazlumun gözyaşından korkun, Allah’tan korkun. Aile olmuş kişileri yıllar sonra toplayıp hapse attınız. Nasıl verilecek bunun hesabı?

Sırf erken evlilikler bitsin diye 18 yaş altı cinsel birliktelikler tecavüz kabul ediliyor ve evlenenlerin kocaları hapse atılıyor, gerçek tecavüzcülerle aynı cezayı alıp aynı koğuşta kalıyorlar, kurulmuş ailelere dağılıyor, kadınlar kocasız, çocuklar babasız büyüyor.

Bu uygulama yüzünden erken evliliğin yaygın olduğu Roman vatandaşlar ve Doğu’daki vatandaşlarımız tecavüzcü ilan edilmiş oluyor.

Ayrıca neredeyse hepimizin ninesi dedesi 15 yaş civarı evlenmiştir. Bu durumda 18 yaş altı evlendikleri için dedelerimiz ninelerimize tecavüz etmiş sayılıyorsa neredeyse bütün ülke halkı … ilan edilmiş oluyor.

Erken evliliğe karşı olanlara bakarsak 18 yaş altı evlilikler dışında gençler birbirine yan gözle bakmıyor. Buna kargalar bile güler.

Kendinize İngiliz sömürüsü Malta’ yı örnek alacağınıza burnumuzun dibinde Almanya’yı örnek alın.

Almanya gibi 14 yaş üzeri gönüllü cinsel birliktelikler serbest olsun. Dini nikahla evlenen evlensin. 18 e gelince de resmi nikahlarını kıysınlar. Evlenmeden cinsellik yaşayan milyonlarca gence zaten bir şey yapılamıyor, evlenenler niye cezalandırılıyor?

Hem de bunu maneviyattan ahlaktan dem vuran bir hükümet yapıyor. Yazık halimize çok yazık. Binlerce masum sadece zina yapmayıp evlendi diye ceza evinde yatıyor.

Madem 18 yaş altı zinayı görmezden geliyorsun şikayet olmayınca, o zaman evlenenleri de görmezden gel.

Reşit olma yaşı 14 e indirilsin. 14 yaş üstü evlenmek isteyenler, psikologlarında olduğu bir uzman ekipten rapor olsın. Aile zoru ya da bir baskı ile evlenemediğine dair. Bir uzman beş dakika da anlar kız zorla mı gönüllü mü evlenmek istiyor diye.

Yok, devletimiz “biz tecavüz ve gönüllü birlikteliğe ayıramayacak kadar aciz bir devletiz, bu yüzden masumu da zalimi de aynı kanunla yargılayacağız” diyorsa bunun için söyleyecek sözüm yok.

Sema Maraşlı

adminadmin