Güncel
Giriş Tarihi : 15-12-2013 19:27   Güncelleme : 15-12-2013 19:27

19 MAYIS’TA EŞYA TAŞIMA KRİZİ

Belediye başkanının resmi araçla evini taşı(t)ması gündeme oturdu. Samsun 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nun evine ait eşyaları resmi araçla taşıması sosyal medyada gündem konusu oldu.

19 MAYIS’TA EŞYA TAŞIMA KRİZİ
Facebook'ta bulunan Ondokuzmayıs Haber sayfasında Mehmet Çakır tarafından paylaşılan fotoğraflarda, Belediye Başkanı Topaloğlu'nun evine ait eşyaları belediyenin resmi aracıyla taşıdığına ilişkin görüntüler yer aldı.
 
Başkan Topaloğlu konuya açıklama getirdi. Topaloğlu'na göre her vatandaş ücretini ödemek kaydıyla bekediye aracını ve personelini kiralayabilir. Taşıma işi hafta sonuna denk geliyorsa önceden bilgi vermeye ve ödeme yapmaya da gerek yok. Bir sonraki hafta içinde aracın ve personelin ücreti vezneye yatırılabilir.
 
EV TAŞI(T)MA İŞİ GÜNDEME OTURDU
 
samsunkenthaber'in haberine göre;
 
Samsun'un 19 Mayıs ilçe Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nun evine ait eşyaları resmi araçla taşıması sosyal medyada gündem konusu oldu.
 
Görüntüleri paylaşan Mehmet Çakır, "Arkadaşlar bu resimleri paylaşmamın sebebi bir belediye başkanı yanında çalışanını ve belediyeye ait olan aracı kendi şahsi evini taşımada kullanabilirmi. Evden eve nakliyatlar bu işe ne der acaba. Eğer taşımasında sorun yoksa vatandaşlar ev taşırken belediye ve belediye işçilerinden yardım alması iyi olur sanırım" dedi.
 
Öte yandan, Başkan Osman Topaloğlu, evine ait eşyaları resmi araçla taşıdığına dair görüntülerin sosyal medyada yer alması üzerine bir açıklama yaptı.
 
BU SAVUNMA İNANDIRICI MI?
 
Topaloğlu, hafta sonu evini taşıdığını doğrulayarak, "Ancak yapılan bu uygulamada herhangi bir usulsüzlük yoktur. Her vatandaşımız ücretini yatırmak kaydıyla belediye aracını kiralayabilir. Biz de evimizin eşyasını taşırken belediyemizin aracını kiraladık ve ücretini de hafta içerisinde ilgili birimlerimize yatıracağız. Hafta sonu olması nedeniyle bu ücreti yatıramadık. Birileri bu durumdan vazife çıkararak seçim öncesi bizlere çamur atmaya çalışmaktadır. Çamur atacaklarına, hizmetlerimizinde görüntülerini çekip sosyal medyada paylaşsınlar" dedi.
 
'İHMALKAR DAVRANMIŞ OLABİLİRİZ'!
 
Hafta sonu evini taşıdığını doğrulayan Topaloğlu, konu ile ilgili şunları dile getirdi: "Yapılan uygulamada herhangi bir usulsüzlük söz konusu değildir. Bende herkes gibi bir vatandaşım. Evet, belki ihmalkar davranmış olabiliriz. Ama aracı kiralamamız normaldir. Kiralanan aracın ücretinide ilgili veznelerimize yatıracağız. Seçim öncesi bu gibi işlerin peşinden koşarak bizleri yıpratmaya çalışanlar var. Bu kişilerin ilçemize yapmış olduğumuz hizmetlerinde peşinden koşarak onlarıda fotoğraflamalarını bekleriz."
 
VATANDAŞ BU HİZMETTEN FAYDALANIYOR MU?
 
Osman Topaloğlu'nun açıklamaları, "19 Mayıs Belediyesi gerçekten vatandaşa böyle bir hizmet veriyor mu? Veriyorsa şimdiye kadar kaç vatandaş bu hizmetten faydalandı? Bedelini sonradan ödemek kaydıyla belediyeden araç kiralanabilir mi? Fotoğraflar sosyal medyada yer almasa idi o para yine de yatırılacak mıydı? Diğer belediyelerin de bu tür hizmetleri var mı?" sorularını akla getirdi.
 
SADECE ARAÇ DEĞİL PERSONEL DE KİRALANABİLİYOR
 
Bununla birlikte; Çakır'ın mesajında yer alan 'yanında çalışanını' ifadesinden, taşıma eyleminin belediye personeli tarafından gerçekleştirildiği anlaşılıyor. Başkan Topaloğlu da konunun bu kısmına bir açıklama getirmediğine göre; vatandaş ücretini yatırmak kaydıyla; hatta hafta sonu ise bir sonraki hafta içi ödeme yapmak kaydıyla belediye aracı kiralayabilir ve araçla birlikte personel de kiralayabilir.
 
samsunAhaber
adminadmin