Eğitim
Giriş Tarihi : 28-04-2018 12:52   Güncelleme : 28-04-2018 12:52

200 Bin Öğrencinin Okulu Değişecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak tasarıya göre 200 bin öğrencinin okulu değişecek.

200 Bin Öğrencinin Okulu Değişecek!

13 köklü üniversitenin bölünmesine ve 20 yeni üniversitenin kurulması kararını barındıran tasarının gelecek günlerde Meclise sunulacağı ifade ediliyor.

Tasarının kabul edilmesi durumunda ise taşınacak üniversiteler,

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Hasan Ali Yücel Eğitim, Cerrahpaşa Tıp, hemşirelik, orman,  mühendislik, spor bilimleri, sağlık bilimleri, veteriner fakülteleri, teknik bilimler, sağlık hizmetleri, ormancılık, veteriner, sosyal bilimler, adli tıp, teknik bilimler meslek yüksekokulları, nörolojik bilimler, kardiyoloji, tüberküloz enstitüleri, akciğer hastalıkları olarak açıklanırken taşınacak öğrenci sayısı ise 31 bin olarak ifade edildi ayrıca toplam öğrenci sayısı ise 90 bin.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Edebiyat, güzel sanatlar, iktisadi ve idari bilimler, hukuk, Polatlı Fen Edebiyat, iletişim, sanat ve tasarım, Polatlı İlahiyat, tapu kadastro yüksekokulu, turizm fakülteleri, adalet, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, Polatlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulları. Polatlı Sosyal Bilimler olarak açıklandı toplam öğrenci sayısı ise 53 bin ve taşınacak öğrenci sayısı ise 19 bin 26.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Fen, mühendislik, mimarlık, havacılık ve uzay bilimleri, spor bilimleri fakülteleri; Porsuk, ulaştırma meslek yüksekokulları; fen bilimleri, yer ve uzay bilimleri ve ulaştırma enstitüleri olarak ifade edilirken toplam öğrenci sayının 61 bin olduğu taşınacak öğrenci sayısının ise 11 bin 46.

 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

Su ürünleri, ziraat fakülteleri; sivil havacılık yüksekokulu, Arapgir, Akçadağ, Battalgazi, Darende Bekir Il Doğanşehir Vahap Küçük, Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği, Hekimhan Mehmet Emin Sungur ve Yeşilyurt Meslek Yüksekokulları olarak açıklandı toplam öğrenci sayısı 38 bin olurken 3 bin 336 öğrencinin taşınacağı ifade edildi.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Seyrani Ziraat, veteriner fakülteleri; uygulamalı bilimler yüksekokulu; Bünyan, Develi Hüseyin Şahin, Pınarbaşı, Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Safiye Çıkrıkçıoğlu, sosyal bilimler, Tomarza, Yahyalı, Kayseri Meslek Yüksekokulları olarak açıklandı ve 54 bin toplam öğrencinin olduğu 14 bin 263 öğrenci ise taşınacak.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

Spor, teknoloji, turizm fakülteleri; uygulamalı bilimler yüksekokulu; Akyazı, Ali Fuat Cebesoy, Arifiye, Ferizli, Geyve, Hendek, Karasu, Kaynarca Seyfettin Selim, Kırkpınar turizm, Pamukova, Sakarya ve Sapanca meslek yüksekokulları olarak açıklandı. Toplam öğrenci sayısı 74 bin olurken 28 bin 894 öğrenci ise taşınmak zorunda kalacak.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Mühendislik ve mimarlık fakülteleri; teknik bilimler meslek yüksekokulu olarak açıklandı. 78 bin öğrenci bulunurken 15 bin 138 öğrenci taşınacak.

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Ziraat, orman, teknoloji, Eğirdir Su Ürünleri fakülteleri; Eğirdir Turizm ve Otelcilik, Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulları; Mehmet SDemiraslan, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Isparta, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz, Şarkikaraağaç, Şarkikaraağaç Turizm, teknik bilimler, Uluborlu Selahattin Karasoy, uzaktan eğitim, Yalvaç, Yalvaç Teknik Bilimler, Yenişarbademli meslek yüksekokulları olarak açıklandı. Toplam öğrenci sayısı 70 bin taşınacak ise 36 bin 956 olarak açıklandı.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

Tıp, diş hekimliği fakülteleri; Kütahya Sağlık, Simav Sağlık Hizmetleri Yüksekokulları; Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak açıklandı. Toplam öğrenci sayısı 50 bin ve taşınacak öğrenci sayısı ise 2 bin 283 olarak ifade edildi.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Tarsus teknoloji fakültesi; Tarsus uygulamalı teknoloji ve işletmecilik yüksekokulu; sağlık hizmetleri ve Tarsus meslek yüksekokulları olarak ifade edilirken 39 bin öğrencinin bulunduğu ve bundan 3 bin 372 öğrencinin taşınacağı belirtiliyor.

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Tıp, diş, eczacılık fakülteleri; Atatürk, Bolvadin, Şuhut sağlık hizmetleri meslek yüksekokulları olarak açıklanırken 41 bin öğrencinin olduğu ifade edildi ve 6 bin 246 öğrencinin taşınacağı belirtildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA

adminadmin