Eğitim
Giriş Tarihi : 21-11-2013 12:26   Güncelleme : 21-11-2013 12:26

2013 PSİKANALİZ YAZILARI TEŞVİK ÖDÜLÜ

OMÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oktan’a Verildi.

2013 PSİKANALİZ YAZILARI TEŞVİK ÖDÜLÜ
Uluslararası çalışmalarıyla öne çıkan ve Uluslarası Psikanaliz Birliği üyesi olan İstanbul Psikanaliz Derneğinin yılda bir defa, bu alanda yapılan çalışmaları değerlendirerek verdiği Psikanaliz Yazıları Teşvik ödülüne, bu yıl Ondokuz Mayıs Üniversitsi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ahmet Oktan’ın, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Yavuz Küçükalkan ile birlikte kaleme aldığı ve Doğu-Batı Dergisi’nin 63. sayısında yayınlanan “Kadının Şeytani Kimyası: ‘Üçüncü Sayfa’ ve ‘Kıskanmak’ Filmlerinde Kadın Tipolojileri” başlıklı makalesi değer görüldü.
 
İstanbul Psikanaliz Derneği’nin Adile Uyar, Ayşegül Salgın, Ayten Dursun Sökücü, Ebru Sorgun ve Hande Köprülüler’den oluşan 2013 Ödül Komitesi, Oktan’ın kadın ve şeytan arasında çeşitli kültürel bağlamlarda kurulan ilişkinin izlerinin sinemadaki görünümlerini, önemli bir referans alanı olarak gördüğü psikanalitik kuramın argümanlarını kullanarak tartışan; yönetmenin, kadınları hem bedensel hem de ruhsal doyumsuzluklarıyla, tekinsiz varlıklar biçimindeki tasvirini neyin veya nelerin belirlediğini psikanalitik açıdan yorumlayan çalışmasını, farklı bir alanda, psikanalizden esinlenerek psikanalizi var ettiği için teşvik ödülüne layık bulundu.
 
Yazarın ödülü, 8-9 Kasım 2013’de gerçekleştirilen 15. Uluslararası İstanbul Psikanaliz Buluşmaları’nın açılış etkinliği kapsamında yapılan törenle kendisine takdim edildi.
adminadmin