Eğitim
Giriş Tarihi : 12-03-2017 14:24   Güncelleme : 12-03-2017 14:24

2017 YGS sonuçlarına nasıl ulaşacaksınız!

YGS soruları cevapları ne zaman yayımlanacak?

2017 YGS sonuçlarına nasıl ulaşacaksınız!

YGS sınavına 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurdu; sınav 7 bin 646 binada 350 bin sınav görevlisi ile yapıldı.

Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Geometri ve Felsefe derslerinden testlerin hazırlandığı YGS'de adaylar bulundukları bölümlere göre test sorularını çözebilir. Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlık bölümlerine göre adaylar test seçimi yapıyorlar.

İyi bir üniversitede eğitim ve öğretim görebilmek için ya da YGS-LYS puanlarıyla öğrenci alan üniversitelere giriş yapmak için bu sınav büyük önem taşımaktadır.

2017 YGS sonuçları, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden ulaşılacak.

Genel olarak sınavın yapıldığı gün akşam üzerine doğru YGS sınav soruları cevapları cevap anahtarı kitapçığı yayımlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavda adaylar ÖSYM AİS sistemi üzerinden inceleyebilirler.

YGS SORULARI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2017 YGS SINAVI SORULARI CEVAPLARI

YSG sınavı, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. lisans Yerleştirme Sınavı'na girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir. Sınava giren adayın sınav sonuçları; YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 olmak üzere 6 farklı puan olarak açıklanır. YGS soruları cevapları bugün gün içerisinde ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden açıklanacaktır. Adaylar hatırladığı sınav sorularına verdiği cevaplar üzerinden tahmini net sayılarını çıkarabilirler.

İLK KEZ UYGULANDI

Bu yıl ilk kez uygulanan düzenlemeye göre, adayların YGS başlamadan 15 dakika önce sınava gireceği binada olması gerekiyor. Bu uygulamaya göre adaylar, 10.00'da başlayacak oturum için 09.45'te sınav binasında bulunulmalı. Geç kalanlar YGS'ye alınmadı.

adminadmin