Ekonomi
Giriş Tarihi : 26-08-2018 22:57   Güncelleme : 18-05-2019 02:46

2018 Çarpıcı Temmuz Ayı Konut Fiyatları Raporu

Türkiye’de konut fiyatları, değişen piyasalar sebebiyle günden güne artış göstermektedir.

2018 Çarpıcı Temmuz Ayı Konut Fiyatları Raporu

Flatfy, günde en az 6 milyon kişinin ziyaret ettiği uluslararası bir emlak arama motorudur. Flatfy - uluslararası emlak arama motoru sayesinde onlarca emlak sitesi arasında boğulmadan istediğiniz özelliklerdeki eve kolayca ulaşabilirsiniz. Dünyada 37 ülkede ve Türkiye’de hizmet veren Flatfy bir start-up projesidir. Flatfy ile yaşamak istediğiniz veya yatırım amaçlı gayrimenkul sahibi olmak istediğiniz bölgeyi, istediğiniz evin özelliklerini, konumunu seçebilir ve aralarından bütçenize ve size uygun ev için nokta atışı yapabilirsiniz. Türkiye’de konut fiyatları, değişen piyasalar sebebiyle günden güne artış göstermektedir. Konut alım satımı yapmak için en kolay, pratik, hızlı sonuçlara Flatfy sayesinde ulaşabilir ve birçok analiz yapabilirsiniz. Dünyada ve Türkiye’de konutlarla ilgili raporlarını aylık periyotlarla yayınlayan platform yakın zamanda farklı seçenekler ve verilerde sunacağını açıklamıştı.

Türkiye konut fiyatları raporu

tr.Flatfy.com 2018 Temmuz ayı konut fiyatlarında en yüksek oran İstanbul’a aittir. İstanbul’un sürekli artan nüfus yoğunluğu konut fiyatlarının artışına da sebep olmuştur. İzmir ise artan turizm oranı ve güzellikleriyle nüfus yoğunluğunu çekmeye devam ediyor. Ankara konut fiyatları, uygun ve avantajlı konut alma fırsatları sunuyor. Antalya’da yaz sezonuyla artışa geçen nüfus yoğunluğu konut satışlarında beklenen ilgiyi karşılamadı. Bu ilgisizliğe rağmen ev fiyatlarında pek fazla değişim olmadı. Adana’da konut fiyatları ise şaşırtıcı bir şekilde artış göstermeye devam ediyor. İstanbul’a yakın olmasının avantajlarını yaşayan Bursa şehrimiz ise konut fiyatlarında yükselişini devam eden bir başka şehrimizdir. Genel olarak yorumlamak gerekirse, Türkiye’de devam eden durgun emlak piyasası beklenen indirimin gelmemesine rağmen konut fiyatı artışlarına devam ediyor.

illere göre konut fiyatları raporu

Türkiye’nin en büyük 10 şehrinde Flatfy’in paylaşmış olduğu oda sayılarına göre konut fiyatlarında en ucuz evler 1 ve 2 odalı daireler oldu. En pahalı evler ise İstanbul başta olmak üzere İzmir, Gaziantep, Antalya ve Kayseri’de bulunmaktadır. 4 odalı evlerin fiyatları ise beklenen talep olmadığı halde fiyat artışlarına devam ediyor ve yüksek fiyatlarını koruyor. Türkiye konut fiyatları, diğer şehirlere göre Ankara’da daha uygundur. Hız kesmeden yeni binaların yapılıyor olması, yeni temellerin atılıyor olması ve büyük arazilere sahip olması sebebiyle Ankara’da konut sahibi olmak isteyen yatırımcılara yeni imkanlar sunuyor.

adminadmin