Genel
Giriş Tarihi : 02-01-2019 14:56   Güncelleme : 02-01-2019 14:56

2019'da 10 Bin 500 Bekçi Alımı Yapılacak

2019'da 10 Bin 500 Bekçi Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisinin daha istihdam edileceğini geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Bekçi olmak isteyen binlerce vatandaş, yeni bekçi alımları için başvuru tarihinin ve şartlarının açıklanmasını büyük bir heyecanla bekliyor. 2019 yılında Türkiye genelinde tüm illerde 10 bin 500 bekçi alımı daha gerçekleştirilecek.

Bekçi adaylarının dört gözle başvuru tarihinin açıklanmasını beklediği bekçi alım sürecinde geri sayım devam ediyor. Binlerce bekçi adayı kararname ile istihdamı artık kesinleşen 10 bin bekçi alımı başvuru tarihinin açıklanmasını heyecanla bekliyor. 2019 yılında 10 bin bekçi daha istihdam edileceği, 22 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayınlanmış ve kesinleşmişti.
Kamu kurum ve kuruluşlarına 2019 yılında binlerce memur, personel ve işçi alımı yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 10 bin 500 bekçi alımı gerçekleştirecek. Binlerce bekçi adayı, bekçi alımı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun en son yaptığı açıklamalardan sonra 2019 yılı çarşı ve mahalle bekçiliği başvurularının 2019 yılının ilk çeyreğinde alınması bekleniyor. Binlerce bekçi adayı, yapılması beklenen 10 bin 500 bekçi alımı için başvuru şartlarının açıklanmasını bekliyor.

Bekçi alım sürecinde önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 1. Dönem bekçi alımları eğitim tarihleri açıklandı. Bekçi adaylarına 7 Ocak-1 Mart 2019 tarihleri arasında Polis Akademisine (PA) bağlı eğitim kurumlarında eğitim verilecektir. Diğer yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklama ve akabinde yayınlanan 22 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 10 bin bekçi alımı daha yapılması kesinleşti. Bekçi adaylarının gözü bekçi alımı için başvuruların alınmaya başlayacağı tarihte...
Çarşı ve mahalle bekçiliği için başvuru yapmayı bekleyen bekçi adaylarına güzel haber! Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından sürdürülen bekçi alımları için güzel gelişmeler devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında yeni bekçi alımı süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun son yaptığı açıklamanın ardından gündeme düşen 10 bin 500 bekçi alım sürecinde adayların yaş ve askerlik şartı  ile ilgili talepleri var. 2018 yılı 1. dönem bekçi alımları sözlü sınav sonuçları ve akabinde eğitim süreci ile ilgili detayları belli oldu. Şimdi gözler 2019 yılı bekçi alımlarında... Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde, 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav sonuçları açıklanmıştı. Sonuçların açıklanmasının ardından bekçilerin göreve başlama ve eğitim alacakları tarihler de belli oldu. 

''2018 yılı 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine giriş sınavı sonrasında, 7 Ocak 2019 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığına bağlı eğitim kurumlarında meslek içi eğitim başlayacaktır.

Asil ve yeteri kadar yedek olarak belirlenen adaylara yönelik planlama yapılan il emniyet müdürlükleri tarafından 3 Aralık 2018 tarihinden itibaren Sağlık Raporu İşlemleri kısa sürede tamamlandıktan sonra Sağlık İşleri Daire Başkanlığına gönderilecek ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından da söz konusu raporların 6 Ocak 2018 tarihine kadar sonuçlandırılması istenilmiştir.

7 Ocak-1 Mart 2019 tarihi arasında Polis Akademisine bağlı eğitim kurumlarında eğitim verilecektir.''

2019 yılı için 10 bin bekçi alımı yapılacağı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. Bu kararnamenin yayınlanmasının ardından bekçi adaylarının gözü, Polis Akademisi Başkanlığı'nın yapacağı 10 bin bekçi alımı ilan duyurusuna çevrildi. 10 bin bekçi alımı başvurularının başlama tarihi, müracaat için şanslarını değerlendirmek isteyen binlerce aday tarafından internette sorgulanmaya devam ediliyor. 1. Dönem Bekçilik eğitim tarihleri göz önüne alındığında 10 bin bekçi alımı için 2019 Mart ayı gibi duyuruya çıkılacağı ön görülüyor.

''Polis akademi başkanlığı tarafından 2 Aralık 2018'te yapılan duyuru ile 1.Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı sonuçları açıklandı. Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyeceği, resmi internet sitesi (www.pa.edu.tr) üzerinden ilan edilen sonuçların tebligat niteliğinde olduğu belirtildi.
Asıl adayların atama için gerekli olan belgelerle birlikte (gerekli belgeler planlama yapılan İl Emniyet Müdürlüklerinden temin edilecektir) en geç 03 Aralık 2018 tarihinde planlandığı İl Emniyet Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Yedek olarak belirlenen adaylara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitesinden açıklanacak, yedek olarak belirlenen adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Yedek olarak belirlenen adaylar planlama yapılması halinde planlandığı ildeki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından sırası ile çağrılacaktır.''

2018-1 Bekçilik sözlü sınav sonucunu öğrenmek için tıklayınız...

Merak edilen bir diğer konu da illere kaç kişilik bekçi kontenjanı verileceği oldu. İller bekçilik alımlarını kendi bünyelerinde yapmaktadır. Henüz duyuruya çıkılmadı ancak bekçilik alımları ile ilgili peyderpey ilana çıkılması bekleniyor.
9 Nisan 2018 tarihinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Şu ana kadar 19 bin bekçi alımı gerçekleştirdik, gelecek dönemde 17 bin bekçinin daha alımı için çalışmalarımız sürüyor"demişti. Bu açıklama sonrasında, 8 Haziran'da 7 bin kişilik bekçi alımına dair duyuru yayımlanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 17 bin bekçi alımı yapılacağını ifade etmişti. Bakan Soylu bu konu hakkındaki açıklamalarında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bekçi alım ilanlarının da yayımlanacağını ifade ederek 10 bin bekçi alımı yapılacağını ifade etmişti. 

13 Kasım 2018 Tarihli ve 30594 Sayılı Resmî Gazete'de Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 22) ile 10 bin bekçi alımına dair kadro ihdası yapılmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü önümüzdeki günlerde bekçi alımına dair ilanı yayımlayacaktır.

Daha önce yapılan bekçi alımlarında yer alan bilgiler şöyleydi:

a) Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

b) Fiziki yeterlilik sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

c) Fiziki yeterlilik sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır. 

Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verilir ve başarısız adaylar sözlü sınavına geçemezler.

Fiziki yeterlilik sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır. İlan edilen başvuru merkezinde ve tarihte adaylardan şahsen müracaatları alınacak ve ön sağlık kontrolleri yapılacaktır.

Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve yanlış doğruyu götürmeyecektir. Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Yazılı sınav “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluşacaktır. KamuAjans.com

adminadmin