Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-12-2016 10:36   Güncelleme : 04-12-2016 10:36

22 Bin Nüfuslu Ayvacık’tan Ödüllü Proje Çıkardı

SAMSUN'un 22 bin nüfuslu Ayvacık İlçesi'ndeki Ayvacık Anaokulu'nda uygulamaya konulan 'Oyuncak Kumbarası Projesi' yılın en iyi ikinci sosyal sorumluluk projesi, okul müdürü Nurten Akkuş ise 'yılın en sıra dışı eğitim yöneticisi' seçildi. Akkuş, topladıkları oyuncakları köy anasınıflarına gönderdiklerini belirterek proje kapsamında yaklaşık 4 bin oyuncak dağıttıklarını söyledi.

22 Bin Nüfuslu Ayvacık’tan Ödüllü Proje Çıkardı

Samsun Haber - Veli ve öğrenci iletişimini sağlamak amacıyla, öğretmenler ve eğitim kurumlarının kullanımına ücretsiz olarak sunulan bir sosyal iletişim platformu Classloom, tarafından verilen Eğitimde En İyiler Ödülleri'nde Samsun Ayvacık Anakolu tarafından uygulanan 'Oyuncak Kumbarası' projesi en iyi ikinci sosyal sorumluluk projesi seçildi. 22 nüfuslu Samsun'un Ayvacık İlçesi'ndeki Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş ise 'yılın en sıra dışı eğitim yöneticisi' olarak seçilerek ödül aldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde İstanbul'da düzenlenen törende iki ödülü alan Akkuş, büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Okulun kurucu müdürü olan Nurten Akkuş'un yaptığı çalışmalar ve projeler Türkiye genelinde ses getirdi.  

2 ÖDÜL BİRDEN ALDI

11 yıllık öğretmen olan Akkuş, internet üzerinden yapılan halk oylaması ve jüri değerlendirmesi sonucu ödüllerin sahiplerini bulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"8 yıl önce kurucu müdür olarak başladığım görev sürem içerisinde sıfırdan başladık ve öğretmen arkadaşlarımızla birlikte projeler gerçekleştirdik, çalışmalar yaptık. Yaptığımız projeler zamanla sadece ilçemizde değil ülke çapında da yankı buldu. Başka okullarda da uygulanmaya başladı. Şu an 81 öğrencimizle okulumuzda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son olarak 2 kategoride ödüle aday gösterilip ikisinde de ödül aldık. Bu bizi çok mutlu etti. Genç yaşta idarecilik görevine başladım ve yaptığım çalışmalar sonunda ödüle layık görüldüğüm için çok mutluyum. Ayrıca bir bayan idareci olarak adaylar arasında tek bayan bendim ve ödülü ben aldım. Bu da benim için ayrı bir gurur kaynağı." 

OYUNCAK KUMBARASINDA YAKLAŞIK 4 BİN OYUNCAK TOPLANDI

Oyuncak Kumbarası Projesi'ne çok önem verdiklerini dile getiren Akkuş, "Projeye 2014 yılında başladık. İlçemizdeki köy anasınıflarının daha iyi imkanlara sahip olmasını istedik. 35 köy anasınıfımıza oyuncak ve kırtasiye desteği sağladık. İkinci yıl projeyi Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğümüz ile ortak devam ettik. Kentimizde çeşitli noktalara yerleştirdiğimiz oyuncak kumbaralarında oyuncak topladık ve köy anasınıflarımıza bu oyuncakları gönderdik. Hatta ilerleyen aşamada ülkemizin çeşitli yerlerinden bize talepler geldi ve başka illerdeki okullarımıza da oyuncak desteği verdik. Bu zamana kadar yaklaşık 4 bin oyuncak gönderdik. Ayrıca birçok kişi, kurum ve kuruluşlardan da destek aldık" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

22 BİN NÜFUSLU İLÇEDEN BAŞARI HİKAYESİ

"Samsun kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta olan küçük bir ilçede görev yapıyoruz. Buradan başlayarak çalışmalar yaparak başarı elde ettik ve ödül aldık. Kendi ilçemiz ilimiz şartları içinde yaptığımız çalışmalarla bu ödüllü almak gerçekten gurur verici. Bir ekip çalışması ile bu başarıyı elde ettik. Bu zaman yaptığımız çalışmalarda taşın altına elini koyan gönülden projelerde yer alan tüm öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum."

adminadmin