Güncel
Giriş Tarihi : 25-05-2018 09:03   Güncelleme : 25-05-2018 09:03

24 Haziran Daha Güçlü Ve İşlevsel Bir Sürece Geçiş İçin Çok Önemlidir

MÜSİAD Ankara düzenlediği geleneksel 27. İftar Programında siyaset ve bürokrasi ile iş dünyasını bir araya getirdi.

24 Haziran Daha Güçlü Ve İşlevsel Bir Sürece Geçiş İçin Çok Önemlidir

Programda konuşan MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, “Ülkemiz son 16 yılda birçok alanda büyük sıçramalar gerçekleştirdi. Gerek ekonomide gerekse politik alanda birçok eşik aşıldı” dedi.

Congresium Ankara’da düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara geleneksel iftar programı Hacı Bayram Veli Camisi emekli imamı Abdülkadir Şehitoğlu’nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa Başbakan Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Ankara Valisi Ercan Topaca, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ve MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ile iş ve siyaset dünyasından isimler katıldı.İftarda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, iş dünyasına döviz kurundaki dalgalanmanın geçici ve konjonktürel olduğunu söyleyerek, “Dedikodulara itibar etmeyin” dedi. Yıldırım, “Tamamen seçim ortamında piyasaları bozmaya yönelik iç ve dış kaynaklı teşebbüslerdir. Para politikasıyla ilgili Merkez Bankası yetkilerini kullanmakta tereddüt etmeyecek” ifadesini kullandı. MÜSİAD'ın, 74 ülkede 198 ve Türkiye'de 86 noktada hizmet verdiğini bildiren MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, ağ tipi yapılanmanın bu yıl derneği gönüllü ticari ataşelik haline getirdiğini söyledi. Kaan ekonomik gelişmelere dair ise; "Kriz çığırtkanlığının marifet sayıldığı şu günlerde, ekonominin lokomotif gücü biz işverenlerin güçlenerek varlığını sürdürebilmesi ancak sürekli bir huzur ve istikrar iklimiyle mümkündür. Kriz, somut bir olgudur ve hayatın her alanında olasıdır ama kriz gibi gösterilen de var” ifadelerini kullandı.

“Tarih sayfalarına işlenecek çok önemli süreçten geçiyoruz”

Programın açılış konuşmasını yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Ankara Başkanı İlhan Erdal, “Ramazan, manevi hazzın ve lezzetin zirve yaptığı kutlu bir dönem. İman ve şuurun doruğa ulaştığı bu durakta, bu mübarek ayın, eşsiz ve mana yüklü derin ikliminden feyz alıyoruz. İşte böyle bir atmosferde, MÜSİAD Ankara 27. Geleneksel İftar Programı’mızda siz değerli dostlarımızla bir araya gelmekten büyük bir mutluluk ve kıvanç duyuyorum” diyerek sözlerine başladı. Erdal, “Ülke ve millet olarak, tarih sayfalarına işlenecek çok önemli süreçleri tüm sıcaklığıyla yaşıyoruz. Öyle koca dalgalar ve öyle büyük depremlerle baş ettik ki, tarih bizi altın harflerle büyük bir vakarın mürekkebi ile yazmıştır sayfalarına... İşte bizler böyle bir tarihin mirasçıları olarak, her türlü zorluğa dayanma ve bunlarla mücadele etme azminde olmalıyız” şeklinde konuştu.

“Rehavete kapılmamalı, gelişimlere ayak uydurmalıyız ”

“Yaşanılan zorlukların bilincinde; hiçbir kişi ve kurum geldiği noktayla yetinmemeli, rehavete kapılmamalı, kendini yenilemeli ve gelişmelere ayak uydurmalıdır” diyen Başkan İlhan Erdal sözlerine şöyle devam etti: “Küresel rekabet, güçlü bir ekonomi ve ihracat açısından yerli ve milli üretimi öncelemeliyiz. İş dünyasının yatırımlarına güvenle devam etmesi, ekonominin büyümesi ve istihdam sağlanması açısından açıklanan teşvik ve destek paketlerinin sürdürülebilir olması temennimizdir. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Genel Seçim, daha güçlü ve işlevsel bir sisteme geçiş açısından son derece önemlidir. Belirsizliklerin ve sistem karmaşasının ortadan kaldırılarak istikrarın güçlü bir şekilde devam etmesinin; iş dünyası, ekonomi ve tüm ülke dinamiklerine ciddi katkısı olacaktır. Seçimin ülkemiz ve iş dünyası için hayırlı olmasını diliyorum.”

“Toplumsal kutuplaşmadan uzak durmalıyız”

Konuşmasında dünya gündemine dair konulara da değinen MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, “Bir büyük birlik ideali içinde toplumsal kutuplaşmadan uzakta, toplumun her kesiminden beklentimiz; birlik ve beraberlik içinde yaşama iradesinin güçlendirilmesidir. Ekonomisi ve demokrasisi istikrar içinde olan daha müreffeh bir Türkiye adına bundan sonra da var gücümüzle çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu mübarek ayda, ne yazık ki dünya üzerinde İslam milletlerinin yaşadığı zulme şahitlik ediyoruz. Ramazan’dan hemen önce İsrail, Kudüs’te onlarca insanımızı şehit etti.Bu zulümlere artık tüm dünya dur demelidir. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, her zamanki gibi mazlum milletlerin gür sesi ve ümidi olmaya devam etmektedir. Bu kutlu ayda ellerimizi semaya Filistin için ve tüm mazlum milletler için açalım” dedi.

adminadmin