Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-01-2017 14:19   Güncelleme : 21-01-2017 14:19

27 Yıl Önce Hayatını Kaybeden Samsunsporlular Samsun Piazza’da Anıldı

Karadenizlilerin buluşma noktası Samsun Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 20 Ocak 1989 yılında yaşanan kazanın 27’inci yıldönümünde “Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur” projesine ev sahipliği yaptı.

27 Yıl Önce Hayatını Kaybeden Samsunsporlular Samsun Piazza’da Anıldı

Proje kapsamında Samsun Piazza’da düzenlenen etkinlikte, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsunspor Kulüp Başkanı Erkut Tutu, Samsunspor Eski Kulüp Başkanı Hakkı Tomaç ve yaşanan kazadan kurtulan Samsunspor Oyuncusu Emin Kar konuşmacı olarak yer aldı. 2 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe Piazza’nın ziyaretçileri de eşlik etti.

Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Samsunsporluların kederli gününü de unutmadı. 20 Ocak 1989 tarihinde yaşanan kazada hayatını kaybedenleri “Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur” etkinliğine ev sahipliği yaparak andı. Piazza AVM’de düzenlenen etkinlikte Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Gazipaşa İlkokulu, Ticaret ve Sanayi Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, Kılıçarslan Ortaokulu’ndan 2 bin öğrenci Samsunspor forması giyerek hep bir ağızdan tezahürat yapıp şarkılar söyledi. AVM’deki ziyaretçilerden habersiz başlayan etkinlik, tüm ziyaretçilerin katılımıyla son buldu.

“Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin, Samsunspor Kulüp Başkanı Erkut Tutu, Samsunspor Eski Kulüp Başkanı Hakkı Tomaç ve yaşanan kazadan kurtulan Samsunspor Oyuncusu Emin Kar konuşmacı olarak yer aldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, “Oldukça etkileyici bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkesi kutlamak istiyorum. Yine Samsunspor’a büyük destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a da teşekkürlerimi sunuyorum. 20 Ocak Samsunspor için maalesef kara bir gün. 1989’daki elim kazada kaybettiğimiz Nuri Asan, Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve Asım Özkan’ı bir kez daha anıyor ve Allah’tan rahmet diliyorum”dedi.

Elim kazanın 27’inci yıldönümünde Piazza’da gerçekleşen etkinlikte kazada vefat eden isimlerin resmedildiği görseller açıldı ve “Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur” projesine destek veren kişilere Samsunsporlu futbolcular tarafından imzalanan formalar takdim edildiği etkinlikte hüzünlü anlar yaşandı. 

adminadmin