Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-02-2019 09:11   Güncelleme : 13-02-2019 09:31

28 Şubat Kadın Platformu’ndan Samsun eğitim bir-sen 2 nolu şubeye ziyaret!

28 Şubat Kadın Platformu’ndan Samsun eğitim bir-sen 2 nolu şubeye ziyaret!

28 Şubat Kadın Platformu temsilcileri, Başkan Mine İpek öncülüğünde, Samsun Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir’i ziyaret etti.

Ziyarette 28 Şubat sürecinde başörtüsü sebebiyle yaşanan mağduriyetler, söz konusu mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla Hükümet tarafından atılan adımlar, hâlihazırda giderilememiş mağduriyetler ve bunların giderilmesine yönelik çözüm önerileri üzerinde istişare yapıldı.

28 Şubat Kadın Platformu Başkanı Mine İpek, konuyla ilgili olarak bugüne kadar önemli adımlar atıldığına ve hâlen çözüme yönelik çabaların devam ettiğini dile getirdi. Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir de 28 Şubat sürecinde en çok hanım kardeşlerimizin haksızlıklarla karşı karşıya kaldıklarına, söz konusu haksızlıkların giderilmesine yönelik ciddî düzenlemelerin yapıldığına ve söz konusu mağduriyetlerin bütünüyle giderilmesinin önemine işaret etti.

Görüşmede konuyla ilgili olarak bugüne kadar yapılan çalışmaların şükranla karşılandığı ve hâlen mağduriyetleri giderilememiş kardeşlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik çabaların önemli ve değerli olduğu hususunda görüş birliği içinde olundu.

Ziyarete 28 Şubat sürecinde Doçent olma sürecinde üniversiteden atılıp Amasya Belediyesinde temizlik işçisi olarak bir süre çalışmak zorunda kalan Prof. Dr. Yavuz Bayram da katıldı.

adminadmin