Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-02-2017 14:38   Güncelleme : 25-02-2017 14:38

28 Şubat’ta Aslında Ne Oldu?

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “28 Şubat’ta Aslında Ne Oldu?” başlıklı konferans için İlkadım’a gelen Ak Parti Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta’yı Acem Tekkesi ve Sohbet Evinde ağırladı.

28 Şubat’ta Aslında Ne Oldu?

Ak Parti Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, 28 Şubat’ın kendileri için bir hak mücadelesi ve her yönüyle örnek alınması gereken bir direniş olduğunu söyledi.

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen konferans için gelen Ak Parti Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta’yı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Tok; “Kurtuluş meşalesinin yakıldığı İlkadım İlçesinde sizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Hep birlikte yaşamış olduğumuz zor zamanları büyük bir kararlılık ve dirayetle geçmemizde özellikle kadınlarımıza öncülük etmenizden ve bu tecrübelerinizi paylaşarak örnek olmanızdan dolayı teşekkür ederim” dedi. Başkan Tok ardından, Ak Parti referandum çalışmaları tanıtım toplantısına katılmak için Ankara’ya hareket etti.

STK VE KADIN DERNEKLERİ TEMSİLCİLERİNDEN KONFERANSA YOĞUN İLGİ

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “Postmodern Darbenin Mücadeleci Kadınları-28 Şubat’ta aslında ne oldu?” konulu program düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programda Tıp Fakültesinde öğrenciyken başörtüsü yasağı nedeniyle aldığı disiplin cezasının insan hakları ihlali olduğu gerekçesiyle AİHM'ne taşıyan ilk kadın olan ve bugün Ak Parti Konya Milletvekili olan Dr. Leyla Şahin Usta yaşadığı zorlu süreci anlattı. Büyük ilgi ile dinlenen konferansa İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un eşi Hatice Tok ve kızı Büşra Tok, Ak Parti İlkadım Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen, İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Halise Mutlu, HANDER Başkan Yardımcısı Hamdiye Katipoğlu, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

DR. LEYLA ŞAHİN USTA; “28 ŞUBAT BİR DİRENİŞTİ”

28 Şubat öncesinde ve o süreçte yaşadığı zorlukları katılımcılar ile paylaşan Leyla Şahin Usta, “28 Şubat döneminde ciddi bir mücadele verdik. O zamanlar darbeciler bizleri tehlikeli olarak tanımlayarak toplumun dışına itti. 28 Şubat bizler için bir hak mücadelesi ve her yönüyle örnek alınması gereken bir direnişti. O zaman bu direnişi gösterememiş olsaydık bugün burada özgürce konuşamıyor olacaktık. O günden bu güne baktığımız zaman şunu görüyoruz, Türkiye hala o çıkmazın içinde aynı zihniyetle idare ediliyor olabilirdi ama millet buna müsaade etmedi. Biz inancımıza, özgürlüğümüze sahip çıkmış insanlarız. Bu Millet sayesinde Milletin İradesi, Millete teslim edilmiş oldu” dedi.

“MEMLEKET HASRETİYLE YANARAK OKUMAK ZORUNDA KALDIK”

28 Şubat öncesinde başörtülü kadınların eğitimlerinin engellendiğini hatırlatan Usta, “O dönemde bizler eğitimlerimizi tamamlayabilmek için yurt dışına gitmek zorunda kaldık. Memleket hasretiyle yanarak okumak zorunda kaldık. Ancak hiç bir zaman pes etmedik ve dimdik ayakta durduk. Bugün eski Türkiye’yi görmeyenler ya da görmek istemeyenler bugüne ne zorluklar ve ne uğraşlar sonucu gelindiğini göremeyebilir ve göz ardı edebilirler” diye konuştu.

“MUTLU BİR TOPLUM İÇİN KADIN HAKLARI ÇOK ÖNEMLİDİR”

Konferans öncesi İlkadım Belediyesi Ihlamur Cafe ve Restaurant’ta Kadın Dernek ve Örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Ak Parti Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta kadının toplumdaki değerini vurgulayarak; “Bir toplumun gelişmiş medeniyetler arasına girebilmesi için kadının önemi çok büyüktür. İyi insan olmanın topluma faydalı bireyler yetiştirmenin temeli ailede başlar ve toplumun her katmanına genişleyerek yayılır. Bu nedenle kadınlarımıza çocuklarımızı yetiştirmede ve faydalı bireyler olmalarını sağlamada büyük görevler düşüyor” dedi.

adminadmin