Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2014 06:30   Güncelleme : 29-10-2014 06:30

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da 19 Mayıs 1919 tarihinde yaktığı istiklal ateşiyle başlayan şanlı mücadelemiz Cumhuriyetin ilanıyla hedefine ulaşmıştır" diye belirtti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da 19 Mayıs 1919 tarihinde yaktığı istiklal ateşiyle başlayan şanlı mücadelemiz Cumhuriyetin ilanıyla hedefine ulaşmıştır" diye belirtti.

Bakır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, cumhuriyetin ilanının Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin ilanının 91'inci yıl dönümünün millet olarak büyük bir gurur ve sevinçle kutlandığını vurgulayan Bakır, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da 19 Mayıs 1919 tarihinde yaktığı istiklal ateşiyle başlayan şanlı mücadelemiz Cumhuriyetin ilanıyla hedefine ulaşmıştır. Cumhuriyetin ilanı tarihimiz açısından önemli bir dönüm noktasıdır. Bağımsızlık mücadelemizin sonunda Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Milletimiz bu sayede geleceğini kendisinin belirlediği yönetim şeklini benimseyerek geçen zaman içinde Cumhuriyetimizin kazanımlarını derinlemesine özümseyerek sahiplenmiştir. Çağdaş uygarlığın önemli bir parçası olma arzumuzun bir göstergesi olan Cumhuriyetin ilanı ile ülkemiz kalkınma yolunda önemli mesafeler almış çağdaş dünyanın seçkin üyesi haline gelmiştir. Türkiye’nin önemi hızlı bir dönüşüm içinde olan dünyamızda her geçen gün artmakta olup yalnızca bölgesel olmayıp küresel bir güç haline gelme yolunda ilerlemektedir. Millet olarak el ele verdiğimizde yapabildiklerimize tarih şahitlik etmiştir. Kurtuluş mücadelemizde olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi en üst düzeyde yaşamalı ve tek yürek olmalıyız. Birlikte gönül gönüle el ele büyük bir coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetin bütün değerlerine sahip çıkarak sonsuza dek yaşatılması ortak sorumluluğumuz olmalıdır."

adminadmin