Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 06-07-2020 12:51   Güncelleme : 06-07-2020 12:51

31 Ağustos Okul Kararı Doğru!

31 Ağustos Okul Kararı Doğru!

Şimdi hiç kimse; pastırma sıcaklarından, yok tatile çıkmaktan, Ağustos' ta da okul mu başlarmış , görmüyor musunuz virüs ortalıkta kol geziyor gibi basit ve komik söylentilerde bulunmasın !

Virüsten zaten bu pandemi sürecinde; başta esnaflarımız, iş  insanları, çok sayıda kurum ve kuruluş maddî zarar gördül. Harç borç ayakta durmaya çalışan esnaflarımız; işyerlerinin kiralarını ve çeşitli aidatlarını ödeyemez duruma geldi.

Okullar, öğrenciler ve öğretmenler, eğitim ve öğretim mağduru olup; uzaktanve evden, dijital ortamalrda eksiklerini kısmen de olsa giderebilmeye çalıştılar. Yani; iş sadece esnaflarla ilgili değil; boyutları nı da bayağı aşan bir profil çizdi.

Okuların 31 Ağustos' ta eğitim ve öğretime başlama kararı; bence zaten uzun bir sürece dayanan eksikliklerin telâfi edilebilmesi açısından olumlu bir karar. Evet, elbette ki virüs var ülkemizde ve dünyada fakat; yine de en az hasarla, virüsü, salgını önemli bir oranda azaltma başarısı gösteren bir ülke olduğumuz da âşikâr !

Bu demek değildir ki; virüsü yendik, artık hiçbir risk ve tehlike yok değil ! Biz; ülke olarak yine her türlü tedbiri alacağız mutlaka. Yoksa; Allah göstermesin, olayı savsaklarsak, işi ciddîye almazsak, işimiz çok zor olur !

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN