Güncel
Giriş Tarihi : 10-06-2015 20:30   Güncelleme : 10-06-2015 20:30

4. Ulusal Özel Yetenekliler Robot Yarışması

GİRESUN (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4

4. Ulusal Özel Yetenekliler Robot Yarışması

GİRESUN (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4. Ulusal Özel Yetenekliler Robot Yarışması Giresun'da başladı. 

Giresun Fen Lisesi'nde gerçekleştirilen yarışmanın açılışında konuşan Vali Hasan Karahan, yarışmanın Giresun'da düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Vali Karahan, gençlere güvenlerinin tam olduğunu kaydederek, "İstikbal onlardadır, onların eğitimlerinde ve alın terindedir. İnşallah hep beraber bugün de onların güzel eserlerini göreceğiz" dedi.

"Robot teknolojisi hemen her alanda kullanılıyor. Gençlerin de sevdiği çok ilgi duyduğu saha" diyen Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için gençlerimizin bu alanda başarılı olacağına inanıyoruz. Biz de hem ilimizdeki potansiyeli ortaya çıkarmak, hem de ülkemizdeki bilim sanat merkezlerini davet ederek onların seviyesini de test ederek bu konuda neler yapılabileceğini göstermek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Milli Eğitim Bakanlığımızın desteğiyle böyle bir yarışma düzenledik. Katılım ve ilgi güzel. İnşallah yarışmanın da güzel geçeceğini düşünüyorum."

32 ilden 300 öğrencinin katıldığı yarışma yarın finallerin gerçekleştirilmesi ile sona erecek. 

adminadmin