Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 11-07-2014 13:35   Güncelleme : 11-07-2014 13:35

5 KITADA İYİLİK HAREKETİ

İHH İnsanı Yardım Vakfı Ramazan’da yardım çalışmalarını dünyanın 5 kıtasında, Türkiye ile birlikte 94 ülke ve bölgede tüm hızıyla sürdürüyor.

5 KITADA İYİLİK HAREKETİ
Bu yıl ‘Ramazan Bereketi Yeryüzüne Yayılsın’ sloganı ile çalışmalarını yürüten İHH, Türkiyeli yardımseverlerin zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştırılıyor.
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunuyor, yetim iftarları düzenleniyor, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılıyor, bayramlık giysiler hediye ediliyor, kumanyalar dağıtılıyor, iftar sofraları kuruluyor, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunuluyor.
 
İHH, yaptığı çalışmalar kapsamında sadece Ramazan ayının ilk 10 günü içerisinde toplamda 43 milyon 69 bin 888 lira yardımda bulundu. Yardımlar Ramazan ayı boyunca artarak  devam edecek.
 
YURT İÇİ YARDIMLAR
 
İHH Türkiye genelinde 28 ilde gezici aşevi ile iftar programları gerçekleştirirken, 78 il ve ilçe merkezinde kumanya dağıtımları yapıyor. Yardımlar tüm hızıyla devam ediyor.
 
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte şu ana kadar Türkiye genelinde 30 bin adet kumanya ve 10 bin adet çocuk kumanya paketi  dağıtımı yapıldı. Bu kumanyalardan 160 bin kişi istifade etti. Kumanyaların toplam değeri 2 milyon 550 bin lira. Kumanyanın yanı  sıra 338 bin lira değerindeki  iftar sofralarında 45 bin vatandaşımız iftarlarını açtı.
 
YURT DIŞI YARDIMLAR
 
Dünya üzerinde 94 ülkede ve bölgede, Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Balkanlarda, Afrika’da, Asya’da ve dünyanın her noktasında yardımlar tüm hızıyla devam ediyor.
 
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte şu ana kadar Dünya genelinde 158 bin 450 adet kumanya dağıtımı yapıldı. Bu kumanyalardan 1 milyon kişi istifade etti. Kumanyaların toplam değeri 4 milyon 667 bin 527 Amerikan dolarıdır. Kumanyanın yanı  sıra 361 bin 218  dolar değerindeki iftar sofralarında 140 bin kişi iftarını açtı.
 
SURİYE YARDIMLARI
 
Suriye’de mazlumların yanında yer alan İHH bölgede mağdur insanların ihtiyaçlarını gidermek için büyük bir çalışma yürütüyor. Ramazan’ın ilk 10 gününde Suriye’ye toplamda 27 milyon 300 bin liralık yardımda bulundu. Bu kapsamda toplamda 3 milyona yakın kişiye yardımda bulunuldu. Ülkemizden Suriye’ye sadece Ramazan ayı içinde toplamda 297 TIR yardım gönderildi.  Ülke içerisinde ise 58 bin 750 adet kumanya dağıtımı yapıldı.
 
YAPILAN AÇILIŞLAR VE DEVAM EDEN PROJELER
 
Burkino Faso’da Şifa Yetimhanesi, Hacı Hasibe Camii, Hz. Muhammed Mustafa Kur’an Halkaları Camii, Osman Hüsne Camii, İsmet Saraç Camii, Pakistan’da Darul Erkam Yetimhanesi’nin açılışları yapıldı ve hizmet vermeye başladı. Nepal’de Necmeddin Erbakan Cami inşaatının ikinci katı atıldı.
Sri Lanka’da Yetimler için hizmet aracı satın alındı.
adminadmin