Gündem
Giriş Tarihi : 09-10-2019 11:33   Güncelleme : 09-10-2019 11:33

7. Kolordunun Harekât Planı Belli Oldu!

Suriyelilerin yaşam standartlarına kavuşabilmesi için Güven Koridoru kurulmasının zaruri olduğunu düşünen Türkiye'nin gerçekleştireceği Barış Pınarı Harekatı öncesinde, operasyon detayları belli olmaya başladı

7. Kolordunun Harekât Planı Belli Oldu!

Barış Pınarı Harekatı kapsamında İdlib'de bulunan Suriye Milli Ordusu'na bağlı 7. Kolordunun Kobani'de görevlendirileceği belirtiliyor. Kolorduyu ÖSO'ya bağlı gruplar birleşerek oluşturmuştu.

TSK'nin Fırat'ın doğusundaki YPG varlığına yönelik gerçekleştirmeyi planladığı askeri harekat için son hazırlıklar yapılmaya başladı.

Özgür Suriye Ordusu gruplarının oluşturduğu güçlerle beraber yapılması planlanan askeri harekatın ilk ayağının Tel Abyad ile Rasulayn'a olması bekleniyor. Tel Abyad Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunurken Rasulayn ise Ceylanpınar'ın karşısında.

Öte yandan gerçekleştirilmesi planlanan harekata Suriye'nin bazı Aşiretleri ile Kabileler Meclisi'nin de destek açıklayacağı ifade ediliyor.

ÇOK SAYIDA GRUP KATILACAK

İsmi Barış Pınarı Harekatı olarak belirlenen operayona çok sayıda Milli Suriye Ordusu'na bağlı grup da katılacak. Hamza Tümeni başta olmak üzere: Ceyş’ül Şarkiyye, Ceyş’ül Ahrar, Sultan Murad, Süleyman Şah, Feylak eş Şam ve Sukur eş Şam gibi grupların destek vermesi bekleniyor.

İLK HEDEF BELİRLENDİ

Kobani ile Haseke bağlantısının kesilmesi ilk hedef olarak belirlendi. Tel Abyad-Kobani hattında Ahrar Şarkiyye’nin de içinde olduğu 6 bin Suriyeli asker görev alacak. Suriyeli yerel güçlerin toplamda 14 bin kişiyle harekata katılacağı bildirildi. Ayrıca harekatın Menbiç'i de içine alacağı ifade ediliyor. YPG'nin kontrol ettiği bu bölge Türkiye tarafından "kırmızı çizgi" olarak ilan edilmişti.

OTOBAN KONTROL EDİLECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun, M4 otobanı olarak bilinen ve başkent Şam'ı Kamışlı'ya bağlayan uluslarası karayolunu içine alacak şekilde 30 kilometre güneye inmesi bekleniyor. Öte yandan Suriye Milli Ordusu’na bağlı 7. Kolordu'nun büyük bir grubunun ise Kobani’ye sevk edilmesinin gündemde olduğu ifade edildi.

ORTADOĞU

adminadmin