Genel
Giriş Tarihi : 05-10-2018 10:00   Güncelleme : 05-10-2018 10:00

7 Şehidimize karşı 700 Terörist Öldüreceğiz!

Başkan Erdoğan, TRT World Forum’un kapanış otururmunda konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa ülkelerinin çifte standardı yüzünden yılan hikayesine dönen Türkiye’nin Avrupa Birliği süreciyle ilgili kesin çözüm yolunu gösterdi. AB’nin Türkiye konusunda bir an önce karar vermesini isteyen Başkan Erdoğan, aksi halde Türkiye için bekle döneminin son bulacağını aktararak, şunları söyledi:

7 Şehidimize karşı 700 Terörist Öldüreceğiz!

81 MİLYONA GİDERİZ

“Alacaksanız alın, almayacaksanız söyleyin siz de yolunuza gidin biz de yolumuza gidelim. Almayacaksanız açık açık söyleyin. Almayın bizi, Siz yolunuza biz yolumuza. Almayacağız da diyemiyorlar. Bizim AB'ye katacağımız çok şey var, onların da bize olabilir. Bu mantıkla giderse bize düşün de 81 milyona gitmek, 81 milyon ne karar veriyorsa ona bakmak. Arkadaşlarımla da bir masaya yatıralım, 'Tamam' denildiği anda hemen adımımızı atarız.”

PES ETMEYECEĞİZ

Erdoğan, ABD’nin ekonomik darbe girişiminin püskürtülmesiyle ilgili de kararlı konuştu. Sonuna kadar direnme mesajı veren Başkan Erdoğan, “Ekonomik savaşın karşısında pes etmeyeceğiz. Milletime güveniyorum” dedi.

700 TERÖRİST ÖLDÜRECEĞİZ

Başkan Erdoğan, Batman’da alçak bombalı saldırıyla 7 Mehmetçik’i şehit eden PKK terör örgütünün karşılaşacağı akıbeti de paylaştı. Teröristler için kaçacak yer olmadığını söyleyen Erdoğan, “Onlar bizden 7 tane şehit aldı, biz onlardan 700 tane terörist öldüreceğiz. Terörün bedelini o teröristlere ödeteceğiz. Üzerine üzerine gideceğiz” ifadelerini kullandı.

SEÇİME KADAR ORADAYIZ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye için “Suriye’den çekilin” mesajları veren ABD’ye meydan okudu. Türkiye için söz hakkının Suriye halkını olduğunun altını çizen Başkan, “Suriye halkı seçimini yapana kadar terk etmeyeceğiz. Suriye'de 19 bin tır silah, mühimmat, araç gereç oradaki terör örgütlerine getiriliyor. Kim tarafından? Amerika tarafından.... Ne zaman ki Suriye halkı seçimlerini yapar, seçimlerini yaptıktan sonra biz Suriye'yi sahiplerine terk eder oradan ayrılır” diye konuştu.

“İNANÇ, İRTİCA DİYE GÖRÜLDÜ”

Recep Tayyip Erdoğan, bütün camilerin kapılarının açık olması gerektiğine dikkat çekerek, “Milletin eninde sonunda toplanacağı yer camilerdir. Ancak bunu sevdirmemiz, başarmamız gerekiyor. Üzerimize düşeni yapacağız” dedi. Kadınlara da camilerin kapısının açık olması gerektiğini tekrarlayan Erdoğan, “Bir hanımefendi kendisi ve arkadaşını Kayseri’de camiye sokmadıklarını, kapının dışında namaz kıldıklarını anlattı. ‘Camilere kadınlar giremez’ diye bir ayet mi var? Artık bu yanlış tabuları yıkmalıyız” şeklinde konuştu. ‘Milletin inancının bizzat bu ülkenin kimi idarecileri tarafından irtica sayıldığı günleri yaşadık’ diyen Başkan Erdoğan, sözlerini, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’in de istismar edildiği dönemleri yaşadık. Yapanlar kim? Ana muhalefetin menşeinde olanlar” diye sürdürdü. Erdoğan, gençlerin ayaklarının gün geçtikçe camilerden çekildiğini belirterek, “Nasıl kökleri ile irtibatı kopan bir ağacın ayakta kalması mümkün değilse, din, ahlak, bilim ve adalet bizi ayakta tutan 4 taşıyıcı sütundur. Medeniyet değerleriyle bağı kopan bir milletin ayakta durması imkansızdır” diye konuştu.

adminadmin