Genel
Giriş Tarihi : 11-10-2016 11:47   Güncelleme : 11-10-2016 11:47

9. Avrasya İslam Şûrası İstanbul'da Toplanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunda gerçekleştirilecek 9. Avrasya İslam Şûrası bugün FETÖ gündemiyle İstanbul’da toplanıyor.

9. Avrasya İslam Şûrası İstanbul'da Toplanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunda gerçekleştirilecek 9. Avrasya İslam Şûrası bugün FETÖ gündemiyle İstanbul’da toplanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonunda gerçekleştirilecek Avrasya İslam Şurasının ana başlığı "Avrasya'da İslam, Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" olacak.

Zirveye 30’u aşkın ülkeden 120 temsilcinin katılacağı Şura’da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, katılımcılara FETÖ ili ilgili önemli mesajlar verecek.

Görmez, FETÖ’nün yapılandığı ülkelerde bukalemun gibi her şekle girebilen bir uluslararası örgüt olduğunu sadece Türkiye’de değil yurt dışında da asıl emel ve gayelerini “ılımlı İslam”, “dinler arası diyalog”, “hoşgörü”, “uzlaşmacı Müslüman” gibi kavramlarla gizleyip kurumlar vasıtasıyla milyonlarca insanı kandırdığını ifade edecek. Görmez, “Bu örgüt ile varsa her türlü ilişkinizi sonlandırın” diyecek.

Şûrada ayrıca, FETÖ/PDY’nin dinî bir yapı olmadığı, örgütün liderine atfedilen sıfatların ise İslam ile bağdaştırılamayacağı ifade edilecek. Halk iradesine dayanan meşru bir yönetimi, din kisvesi altında örgütlenip silah zoruyla devirmeye teşebbüs etmek, millî iradeyi hiçe saymak ve bir hak gaspı olduğu bunun da “dinen meşru görülemeyeceği” vurgulanacak. FETÖ’nün başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok yerinde özellikle Asya ve Afrika’da açtıkları okullar marifetiyle içi boş bir İslam’ın öncüsü olduğu, bu bölgelerde yaşayan Müslümanların umut ve enerjilerini heder ettiği anlatılacak. Şura, 14 Ekim Cuma günü sonuç bildirgesinin okunmasının ardından sona erecek.

adminadmin