Güncel
Giriş Tarihi : 27-02-2019 10:19   Güncelleme : 27-02-2019 10:19

ABD'nin FETÖ Raporu; Hedef eğitim değil öğrenci vizesi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlanan bir rapor, FETÖ'nün ülkedeki iki okulunun eğitim değil, öğrenci vizesi çıkarma amacı ile kullanıldığını ortaya koydu.

ABD'nin FETÖ Raporu; Hedef eğitim değil öğrenci vizesi!

ABD'nin raporu FETÖ'ye bağlı okulların gerçek amacını ortaya koydu

ABD'nin düşünce kuruluşlarından Göçmen Çalışmaları Merkezi, FETÖ ile bağlantılı 2 üniversiteyi de içeren raporunu yayımladı.

Raporda FETÖ'nün yoğun bulunduğu Teksas ve Virginia eyaletlerinde örgütle bağlantısı olan 2 üniversitenin düşük kalitede eğitim verdiği, asıl amacın F1 olarak bilinen öğrenci vizesini verme hakkını elinde tutmak olduğu belirtildi.

Raporda yer alan Teksas'taki Kuzey Amerikan Üniversitesi’nin rektörü hakkında tutuklama kararı bulunan FETÖ firarisi Şerif Ali Tekalan.

FETÖ’nün Beyaz Saray imamı olarak tanınan Faruk Taban ise aynı üniversitenin dekanı ve Akademik İlişkiler Rektör Yardımcısı.

Rapordaki diğer üniversite Virgina eyaletinin Fairfax şehrindeki Virginia Uluslararası Üniversitesi. Buranın rektörü ise FETÖ'nün finansörlerinden eski Bursa İl İmamı İsa Saraç.

Göçmenlik Çalışma Merkezi raporuna göre bu üniversitelerdeki öğrenci sayısı giderek azalıyor. Bu iki üniversitenin FETÖ ile bağlıtısı olduğu Göçmenlik Çalışma Merkezi tarafından açıklandı.

Kaynak: TRT HABER

adminadmin