Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 18-11-2016 15:45   Güncelleme : 18-11-2016 15:45

Abd’nin Gezi İsyanları Ve George Soros

Dünyada herhangi bir kalkışma olmasın ki ABD’li Yahudi İş adamı George SOROS içerisinde bulunmasın.

Abd’nin Gezi İsyanları Ve George Soros

Aslın da Soros için Spekülatörden ziyade Darbe kalkışmalarının mimarı ve finansörü olarak adlandırmak lazım. İç siyasete bizler şimdilik biraz daha yönelirken ABD’de ise Donald Trump aleyhtarı gösteriler hız kesmeden devam ediyor. Elbette ki bu olaylarda belirli kesimlerin de katkısı hatta teşviki var…

2012 Kasım ayında Barack Obama ikinci kez Başkan seçilmesi sonrası 100.000 kişi Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney’nin kazandığı 20 eyaletten ABD’den ayrılma talebi gelmişti. Şimdi Donald Trump’ın seçilmesi sonrası ise bu ayrılıkçı talepler biraz daha fazla, 114.888 Teksaslı  barışçı yollarla ABD’den ayrılıp kendi devletlerini kurmak istediğini bildiriyor. Ancak ABD’den ayrılmak isteyenler yalnızca Teksaslılar değil, 36.400 Louisianalı, 34.100 Floridalı, 31.500  Georgialı ve  30.500 Tennesseeli ABD’den ayrılmak istediğini bildirdi. Seçim gününden bu yana Amerika’nın 49 eyaletinden ayrılma talebiyle en az 66 başvuru yapılmış. Kuzey Carolina, Güney Carolina, Arizona, Arkansas, Missouri, Colorado, Indiana ve Michigan eyaletlerinin her birinden 19 bin kişi ayrılma talebini imzalayarak Beyaz Saray’ın We the People Sayfası’na gönderdi…

Görüldüğü üzere her başkan seçildiğinde belirli bir grup ya da belirli küçük bir topluluk ayrılık talebinde bulunabilmekte ancak, uygulamaya gelince iş değişiyor. Zira Sivil Savaş’tan sonra eyaletler birliği kuralları ve hükümleri açık ve net bir şekilde belirlenmiş, uymayanları da nelerin bekleyeceği de açıklanmış. Haliyle ABD’nin eyaletlere bölünerek parçalanması konusu o kadar kolay olmadığı gibi pek de mümkün değil. Bu bağlamda bizlerin içerisinde ki bazı kişilerin Donald Trump’ın Başkanlığı neticesinde ABD bölünür şeklinde ki düşüncelerini gülümseme ile karşılamak lazım.

ABD, Eyaletler yasasına göre bölünemeyeceğine göre nasıl bir akıbet bekliyor derseniz? Karşınıza, Üst aklın çalışmaları çıkıyor. Zira Hillary Clinton’u destekleyen Yahudi Lobi/Medya/Karteli hali hazırda bu yenilgiyi hazmedememiş vaziyette, Bu bağlamda da Toplumu germe ve yeni Başkan’dan kurtulma senaryoları da hızlı bir şekilde devam ediyor. Burada önemli olan soru ise şu!

Yeni Başkan’dan nasıl kurtulunacak?

Yol haritası açıkçası çoktan çizildi bile. Toplum önce gerilecek ve bu gerilme esnasında Devrik Demokratlar hiç bir şey yapmadan! sadece seyirci kalmakla kalmayıp sürece destek verecekler. Ve tabii ki bu işin bir de Finansör ve organizatör noktası ortaya çıkıyor ki bu da konusunda uzman George Soros’a çoktan havale edildi bile. Zira Soros’un Arap Baharı, Afganistan hatta ÇEK Cumhuriyetinin oluşturulması, Yaşadığımız GEZİ OLAYLARI sürecinde oldukça tecrübesi var. Ve bu birikimini ABD halkına uygulayacak.

İkinci basamak ise elbette ki halkın güvendiği ve inandığı kişiler Medya’da boy göstererek Donald Trump aleyhtarı gibi değil! Onunla birlikteymiş gibi gösterilerek ama tehlike sezinlediklerini söylemelerini sağlamak. Bu ise onlar için oldukça basit ama halkın Trump’a ve yeni kurulacak Hükümete güvensizliği sağlamak için en kolay yollardan bir tanesi. Hatta bu uygulamaya şimdiden başladılar bile!

İşte Örnek;

ABD’de 1984’ten beri başkanlık seçimlerinde hangi adayın kazanacağını doğru tahmin eden ve son olarak da Donald Trump’ın zaferine ilişkin öngörüsünde haklı çıkan siyasi tarihçi Allan Lichtman bu defa iç güdüsüyle! “seçimleri kazanan Trump, başkanlık koltuğuna oturduktan bir süre sonra görevden uzaklaştırılacak. ”diyor. Ve çok enteresan bir cümle kullanıyor “Cumhuriyetçiler bile Donald Trump konusunda kaygılı… O bir serseri mayın. Kimse onun gerçekten neye inandığını ya da gerçekten nerede durduğunu bilmiyor. Kontrol edilemez biri. Cumhuriyetçilerin çoğu, (Trump’ın Yardımcısı) Mike Pence’i tercih ederdi. O, kesinlikle öngörülebilir bir Cumhuriyetçi”

Görüldüğü üzere Trump daha yemin etmeden, Trump’ın gideceği ve yerine hangi Cumhuriyetçinin geleceği de ufak ufak ABD Halkına işlenmeye başlandı bile. Burada Hillary bir şekilde başkan olarak gelemezse! O zaman onun yerine Mike Pence aday gösteriliyor!

Tabii ki bu kadar algı operasyonları yapılır da Avrupa ülkeleri özellikle Almanya ve Fransa boş durur mu? Avrupa’da da ŞİMDİLİK! Küçük çaplı gösteriler ile Trump’ın başkanlığı protesto ediliyor. Ama bu örgütlü olmayan guruplara da yakın bir zamanda George Soros el atacak ve örgütlü hale getirecektir!

Trump için güvenilmez! ve Matruşka’ya benzetilmesi de Başkanlığı süresince neler yapacağı belli olmayan hatta ülkeyi batıracak yada ne zaman ne yapacağı belli olmayan algıları devam ederken Demokrat Hillary Clinton’dan enterensan bir çıkış geldi. Hillary Clinton “Şu anda çok mümkün gözükmese de hala üzerine bir şeyler inşa edebileceğimiz ortak bir zeminimiz var.” dedi. İnsanın aklına hemen ‘Ne demek şimdi bu?‘ sorusu geliyor!!!

Toplumu germe, Siyasi değerleri olan kişilerin algı operasyonları ile birlikte siyasilerin söylemleri ile Trump karşıtlığı devam ederken Donald Trump’ın ise bunları pek dikkate aldığı hatta umursadığı bile söylenemez.

Trump’ın seçimden önce söylediği “Biz başka ülkelere nutuk atmayalım, kendimize bakalım, sokaklarımızda polislerimiz öldürüyor”  sözlerinin 20 Ocak2017’ye kadar ABD halkı içinde uygulanacağını tahmin ediyorum. Özellikle üst akla bağlı güvenlik güçlerinin bu uygulamayı 20 Ocak 2017’den sonra çok daha fazla şiddet içeren bu uygulamaları ile ABD halkına uygulayacağı ve dünya kamuoyunun tepkisini çekeceği de muhakkak. Zira Trump’ı itibarsızlaşmak ve yetkilerini ellerinden almak için her türlü atraksiyon gündemlerinde olacaktır. Bu atraksiyonların içerisinde elbette ekonomik atraksiyonlar da  yer alacaktır.(Bizdeki Fetöcü Polis/Askerleri hatırlayın!)

Geniş yelpazeli olacak olan bu atraksiyonlar hem Dünya gündeminde hemde Türkiye gündeminde yer alacağı gibi üst aklın hamle üstüne hamle yaparak bu atraksiyonları güçlendirme çabasına karşı ABD halkı eğer dik durursa bu hamleler savuşturulacak aksi takdirde Trump’ın Yahudi Lobilerine karşı kazandığı bu ilk zaferin sonucu ya ABD Darbesi 21 Ocak 2017 yazdığım gibi John F. Kennedy gibi bir son ya da kendi kendisine başkanlık feragat etmesi için her türlü aksiyonun yaşanacağı bir ABD. Elbette ki şunu da unutmamız gerekiyor, ABD Grip olursa Dünya Zatürre’ye yakalanır, Zira Piyasa’da dolaşım halinde ki Amerikan Dolarının %60’ı Yahudi ailelerinin elinde…

Orhan SARIKAYA

 
adminadmin