Siyaset
Giriş Tarihi : 23-04-2018 09:26   Güncelleme : 23-04-2018 09:26

“Abidik gubidik” hülle!

CHP ile İP arasında henüz nereden geldiği bilinmeyen bir emirle 15 milletvekili alışverişi gerçekleştirildi. “Akşener’e adaylık ve İP’e hazine yardımı kıyağı” olarak da yorumlanan bu alışveriş, Türk siyasi tarihine “Hülle 15’lisi” olarak geçti.

“Abidik gubidik” hülle!

Erken seçim nutukları atan, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin erken seçim kararı sonrası meydandan kaçan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak ve cumhurbaşkanı adayını belirlemek için partisinin milletvekillerini alenen peşkeş çekmeye başladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve FETÖ destekli İP’in lideri Meral Akşener önceki akşam gizlice görüştü, ikinci Güneş Motel olayı burada tezgahlandı. CHP’li 15 Milletvekili, kendilerinin de haberi olmadan İyi Parti’ye geçti.

Kemal’e teşekkür etti

Kılıçdaroğlu, İP’e 15 milletvekili vererek 5 milletvekili bulunan FETÖ destekli partinin Meclis’te grup kurmasını sağladı. Bu hamleyle birlikte İP’in seçime katılması kesinlik kazandı. Kılıçdaroğlu, hülle ile İP’in seçime katılmasının yanında Akşener’e adaylık için de kıyak yaptı. 100 bin imza konusunda oldukça zorlanan Akşener, partisinde yer alan 20 milletvekilinin imzasıyla cumhurbaşkanı adaylığını garantiledi. Kılıçdaroğlu’nun büyük kıyağı sonrası konuşan Meral Akşener, “Kılıçdaroğlu’nun tavrı her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

60 milletvekili talebi

Kılıçdaroğlu’nun siyasi mühendisliği CHP’de azınlık haline gelen solcu kesimi rahatsız etti. Kılıçdaroğlu’na ilk isyan bayrağını İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner çekti. CHP’nin sol bir siyasi parti olduğunu tüzük maddesiyle Kılıçdaroğlu’na hatırlatan Cihaner, “ÖDP, TKP ve DSP için de 20’şer vekil isteriz” çıkışıyla sol partiler için 60 vekil talebinde bulundu.

180 derece çark

Kılıçdaroğlu’nun 15 milletvekili hediyesi bir yandan Meral Akşener’i çark ettirdi, bir yandan da Diriliş Postası’nı haklı çıkardı. Akşener, daha önceki konuşmasında 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olmayı planladığını aktararak, “Grup kurmak için abidik gubidik işler yapmayacağız” demişti. İki parti arasındaki hülle sonrası Akşener liderliğindeki İP’in Meclis’te grup kurma sayısına erişmesi, Diriliş Postası’nın Kasım 2017’de yaptığı “Grup kurmayacağım yalanı” haberini hatırlattı. Haberde, Akşener’in açıklamalarının aksine grup için çabaladığı alenen ortaya konmuştu.

İşte peşkeş çekilen vekiller

İP’e peşkeş çekilen vekiller şu şekilde sıralandı: “Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekilleri NurhayatAltaca Kayışoğlu ile Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kayseri Çetin Arık, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş.” Basın toplantısında İP’e geçen milletvekilerinin mutsuzluğu görülürken, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan talimatın bizzat Kılıçdaroğlu tarafından verildiğini söyledi.

Diriliş Postası

adminadmin