Siyaset
Giriş Tarihi : 18-10-2013 10:21   Güncelleme : 18-10-2013 10:21

AB’YE BAĞLILIĞIN AZALMASINDA AB ÜLKELERİ KABAHATLİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun açıkladığı Türkiye İlerleme Raporuna ilişkin, "Halkımızın AB'ye karşı bağlılığında veya tercihinde büyük bir düşme oldu" dedi.

AB’YE BAĞLILIĞIN AZALMASINDA AB ÜLKELERİ KABAHATLİ
Yaptığı konuşmada, raporla ilgili gelişmeleri, kente gelirken takip ettiğini söyledi.
 
Raporun Türkiye için önemine dikkati çeken Arınç, şöyle konuştu:
 
"Bu, Türkiye için önemlidir. Neden? Çünkü biz AB'de, şu anda 2005'ten bu yana müzakere eden bir ülkeyiz. Halkımızın AB'ye karşı bağlılığında veya tercihinde büyük bir düşme oldu. Yüzde 75'lerden bugün geldiğimiz nokta yüzde 18-20'ler seviyesidir. Bunun kabahati bizde değil. Bunun kabahati, Türkiye'ye bir şekilde engel üstüne engel çıkaranlar, Türkiye'yi sorgulamaya kalkanlar, sorumsuz davranan AB ülkelerinindir. Biz buna rağmen, 50 yılın bir hayali olan, Türkiye'nin AB'ye girme meselesinde geri adım atmadık, dersimize çalıştık, ev ödevimizi yaptık."
 
Arınç, raporda Demokratikleşme Paketine olumlu bakıldığını anlattı.
 
Paketle ilgili övgü ifadelerinin raporda yer aldığını dile getiren Arınç, "Özellikle hükümetin reformlardaki kararlılığı, yüzde 10 seçim barajındaki değişiklik projeleri, özel okullarda farklı dildeki eğitim, harfler konusu, yargı reformu ve diğer konularda Sayın Başbakanımızın açıkladığı ve büyük bir kısmının bir hafta içinde gerçekleştiği son reform paketine, raporda olumlu bakılıyor. İnsan hakları ve özgürlükler bakımından biz bunu elbette olumlu karşılıyoruz, gereğini yapacağız" ifadesini kullandı.
 
adminadmin