Güncel
Giriş Tarihi : 30-11-2014 02:00   Güncelleme : 30-11-2014 02:00

Adalet Bakanı Bozdağ, Çorum'da

ÇORUM (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "El altından, el üstünden, dışarıdan, içeriden el ele işbirliğiyle, 'Türkiye'de ekonomik istikrar bozulsun, siyasi istikrar bozulsun, güçlü iktidar gitsin de biz şu bulanık suda istediğimiz balıkları avlayalım' diye düşünen, plan yapan, hesap yapan birçok çevreler var" dedi

Adalet Bakanı Bozdağ, Çorum'da

ÇORUM (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "El altından, el üstünden, dışarıdan, içeriden el ele işbirliğiyle, 'Türkiye'de ekonomik istikrar bozulsun, siyasi istikrar bozulsun, güçlü iktidar gitsin de biz şu bulanık suda istediğimiz balıkları avlayalım' diye düşünen, plan yapan, hesap yapan birçok çevreler var" dedi.

Bozdağ, Çorum Belediyesinin destekleriyle özel bir kooperatif tarafından küçük sanayi sitesinde inşa edilecek 440 iş yerinin temel atma törenine katıldı. 

Bakan Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, hükümet olarak esnafa büyük önem verdiklerini ve 2002 yılından itibaren esnafın sorunlarını çözerek daha ileri noktalara taşıma konusunda birçok adım attıklarını belirterek, krizlerin esnafı bozguna uğrattığı dönemlerden bugünlere geldiklerini vurguladı.

"Bugün gelinen noktada ekonomisi büyüyen, esnafının yüzü gülen bir Türkiye varsa, insanlar geleceğe dair umutla bakabiliyorlarsa emin olun milletimizin istikrara verdiği değerden, sandıktan sürekli siyasi istikrarı çıkarmasından ve bu çerçevede Ankara'da güçlü bir iktidarın var olmasından kaynaklanmaktadır" diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Siyasi istikrar bizim bugün en kıymetli hazinemizdir, en büyük güç kaynağımızdır. Bu istikrarı korumak, ekmeğimizin, aşımızın, ekonomimizin ve ülkemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bunu gören birçok çevre Türkiye'nin siyasi istikrarını bozmak için pek çok çalışmalar yürütüyor. El altından, el üstünden, dışarıdan, içeriden el ele işbirliğiyle, 'Türkiye'de ekonomik istikrar bozulsun, siyasi istikrar bozulsun, güçlü iktidar gitsin de biz şu bulanık suda istediğimiz balıkları avlayalım' diye düşünen, plan yapan, hesap yapan birçok çevreler var. 'Kurt puslu havayı sever' misali en ufacık bir kargaşa olduğu zaman televizyonlara çıkıp nasıl ahkam kestiklerini, gazetelerinden nasıl manşetler attıklarını görüyorsunuz. Dertleri Türkiye'nin büyümesi değil, Türkiye'nin ileri gitmesi değil, Türkiye'nin kalkınması değil. Dertleri siyasi iktidarı ortadan kaldıracak bir yapının ortaya çıkmasıdır. Çünkü istikrardan rahatsız olan çevreler var."

Bozdağ, 2002 yılında Halk Bankası aracılığıyla esnafa kullandırılan kredi miktarının 153 milyon lira olduğunu, söz konusu rakamın bu yıl içerisinde ise 12 milyar lira olduğuna dikkati çekerek, "Esnafı düşünmeyen bir iktidar olsa 153 milyon lira yerinde sayardı ama şimdi 12 milyar lira kredi verebilen bir iktidar var" diye konuştu. 

- "Türkiye'yi ayağa kaldıra kaldıra, koştura koştura geliyoruz"

Esnafın 2002 yılında bankadan kredi çekerken yaşadığı sıkıntıları anlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bankadan kredi almakta pek çok aracı gerekiyordu. Bırakın bir yıllık krediyi, çok itibarlı bir esnafımız altı aylık kredi için siyasi iktidardan torpil istiyordu. Bugün gelinen noktada bütün insanımız bankalara kolaylıkla ulaşabilmekte, isterse bir yıllık, isterse on yıllık, isterse on beş yıllık krediler alabilmektedir. Şimdi esnafın odasına banka müdürleri geliyor, 'Benimle çalış, sana şu kolaylıkları sağlayayım' diyor, adeta yalvarıyor. Dün bankalara siz yalvarıyordunuz, şimdi bankaların müdürleri sizin kapınıza geliyor. Bankaları kapınıza getiren iktidar AK Parti iktidarıdır. Bankalar insanımızla bütünleşmiş, onlarla çalışmayı teklif eder hale gelmiştir."

Artık Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve herkesin yolunda rahatlıkla yürüyebildiğini ifade eden Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Karanlıkta yol yürünmez. Yürüyebilir misiniz? Hangi hendekten, hangi dereden, hangi yardan aşağıya düşeceğinizi bilemezsiniz. Hamdolsun bugün Türkiye'nin önü açıldı ve herkes yolunu yürüyebilir. Aydınlıkta yol yürüyebiliyor. Işığa ihtiyacı yok. Zira Türkiye'nin dört bir yanı esnafımız için önünü görebilecek nitelikte aydınlıktır Allah'a şükür. İşçiler Türkiye'nin eczanelerinden ilaç alamıyorlardı, ilaç. Sözleşme varsa alabiliyorlardı. Ya böyle bir şey var mı? 2002 Türkiye'si böyle bir Türkiye'ydi. Sayın Bahçeli, sayın Kılıçdaroğlu konuşuyorlar. Siz Türkiye'yi batıra batıra geldiniz, biz Türkiye'yi ayağa kaldıra kaldıra, koştura koştura geliyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun. İşçi kardeşlerime soruyorum, eczaneler, özel hastaneler kapalı mı size? Bağkur'a kayıtlı esnaf kardeşlerime sesleniyorum, şimdi onlar yok. Neden? Çünkü şefkat olmuş, vatandaşının yanında yer almış bir irade Türkiye'yi yönetiyor. Esnafımız da üretiyor, işçimiz de üretiyor, çiftçimiz de üretiyor ve beraber Türkiye'yi büyütüyoruz. Bundan sonra da ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz."

Bozdağ, konuşmasının ardından Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile uzaktan kumandalı sistemle 440 iş yerinin temelini attı.

adminadmin