Güncel
Giriş Tarihi : 11-01-2019 14:30   Güncelleme : 11-01-2019 14:30

Aday Gösterilmeyen Ak Parti İlçe Başkanı İstifa Etti!

Aday Gösterilmeyen Ak Parti İlçe Başkanı İstifa Etti!

Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde 3 dönem AK Parti İlçe Başkanlığı yapan ve ilçe belediye başkan adaylığı istifa eden ilçe başkanı aday gösterilmeyince istifa edip bağımsız aday olacağını açıkladı.

AK Parti, Trabzon’da ilçelerdeki belediye başkan adaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir organizasyon ile tanıtacak.

Dün gece liste kulislere ve sosyal medyaya sızmaya başladı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin İlçe Belediye Başkan adaylarının belli olduğu listeye ilk tepki Dernekpazarı’ndan geldi. Halen Trabzon’un Dernekpazarı belediye başkanı olan Dr. Mehmet Aşık’ın yeniden aday gösterilmesinin ardından istifa ederek aday adayı olan ve 3 dönem üst üste AK Parti ilçe başkanlığı görevi yapan Zeki Avni Usta, aday gösterilmemesinin ardından partisinden istifa ederek bağımsız aday olacağını açıkladı.

Eski AK Parti ilçe başkanı ve Dernekpazarı Belediye Başkanı Aday Adayı Zeki Avni Usta yaptığı açıklamada “Ak Parti’ye oy kaybettiren başkan seçtirdiler. Sayın Cumhurbaşkanının ilçemize sevgisini suiistimal eden birilerinin hatırına, birilerinin adamı diyerek başkan seçtirmek zorunda kaldılar. Biz de bunlara tepki olarak bağımsız aday olduk” dedi.

Zeki Avni Usta istifa nedeni olarak da; “Dernekpazarı’nda bağımsız aday olmak için Ak Parti üyeliğinden Pazartesi günü istifa edeceğim” şeklinde açıklama yaparak Pazartesi günü itibariyle AK Parti’den istifa ederek bağımsız belediye başkan adayı olacağını ve bu vesileyle AK Parti’den istifa edeceğini belirtti.

Usta yaptığı açıklamaların devamında ise; “AK Parti şimdiye kadar ilçemizde kendi teşkilatından, Partimizin siyasi davasından olan belediye başkan adayı çıkartılmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçemizdeki sevgisini suiistimal ederek birilerinin hatırına birinin adamı diye aday gösterilip, vatandaşlarımıza seçtirmek zorunda bıraktılar. Ak Partiye oy kazandırmayan oy kayıp ettirerek başkan seçtirdiler. Biz de bunlara tepki olarak bağımsız aday olduk. Dernekpazarılı hemşehrilerime tercih hakkı sunuyoruz. Hizmet için aday oluyoruz, saltanat için değil. Bizlerin referansı birileri değildir. Bizim Referansımız Dernekpazarı halkıdır. Biz de halkın adayıyız. Biz de hemşerilerime güvenerek ilçede ikamet eden herkesin bildiği tanıdığı kolay ulaşabildiği hemşehrilerimin bir kardeşleri olarak kendimizi hemşehrilerimizin onayına sunuyoruz. Şahsımın Belediye Başkanlığını yapabileceğime inanıyorlarsa oylarına talibim. İlçe Başkanlığım döneminde yaptığımız gibi kimseyi ötekileştirmeden 14 Mahallemizi ayrıştırmadan hizmet etmek ve adamına göre değil herkese eşit ve adaletli hizmet sunmak için icraat Makamı olan Belediye Başkanlığına Bağımsız aday olarak talip oldum. Partili Partisiz siyasi görüşü farklı olan Dernekpazarılı hemşehrilerimin oylarına talibim. Karar Dernekpazarılı hemşerilerimin, Takdir Allah'tandır. Şimdiye kadar bizleri her alanda destekleyen beni yalnız bırakmayan Dernekpazarılı hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber61

adminadmin