Gündem
Giriş Tarihi : 25-08-2016 10:22   Güncelleme : 25-08-2016 10:22

Adı Fırat Kalkanı Ruhu Ömer Halisdemir

Son dönemlerde Milli İstihbarat Teşkilatı’nın dış operasyon yapma kabiliyetini artırma adına, Özel Kuvvetler’le beraber yaptığı faaliyetler vardı.

Adı Fırat Kalkanı Ruhu Ömer Halisdemir

MİT’in ilgili birimlerinin bu faaliyetler kapsamında edindiği ciddi bir tecrübe var. Nasıl Amerikan Özel Kuvvetleri ile beraber CIA’i, PYD’nin yanında görebiliyorsak bugün bu operasyon içerisinde de Türk Özel Kuvvetler ile birlikte MİT’in dış operasyon birimlerini görebiliyoruz. Bu, bence çok önemli ve daha sonra yapılacak operasyonlarda da kullanabileceğimiz büyük bir tecrübe olacak.

Bugün, Ömer Halisdemir’in arkadaşlarının tekrar Suriye topraklarında Türkiye’nin çıkarları için canları pahasına mücadele ettikleri bir döneme giriyoruz. Evet, onların dediği gibi harekatın ismi Fırat Kalkanı, ruhu Ömer Halisdemir.

Mete Yarar

 

Cerablus-FETÖ hattı... Kale Kareket Etti

Rusya, İran, Türkiye, Suudi Arabistan Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda anlaşmışsa (ki deklare ettiler), bu, ABD'nin PYD'ye Suriye'nin kuzeyini kapsayan Kürt devleti kurdurma projesi iflas etmiş demektir. Bu durumda, Türkiye ile anlaşmaktan başka şansı kalmamıştır ABD'nin.

Kemal Öztürk

 

AK Parti ve FETÖ: Hepiniz Oradaydınız!

Siyaset FETÖ'nün tahakkümü altına girerken, Recep Tayyip Erdoğan yaklaşan tehlikeyi farkediyor. FETÖ ile çatışma, 12 Eylül 2010 referandumunun hemen ardından başlıyor. Erdoğan'ın FETÖ tehlikesine karşı hissiyatını yakınındakiler göremiyor, okuyamıyor.

Görüp okuyabilenlerin bir kısmı ise, ihanet bayrağını işte o anda açıyorlar.

Aydın Ünal

 

15 Temmuz’un Ekonomide İzleri Silindi mi?

Türkiye başlattığı bu büyük projelerini tamamlıyor. Sırada 3. Havalimanı var, Avrasya Tüneli var, TANAP projesi var. Ve sıradaki daha bir çok proje… Bu projeler tamamlandıkça ekonomi güçlenecek ve güçlenen ekonomi içerden ve dışardan gelebilecek tehditleri kolaylıkla bertaraf edecektir.

Erdal Tanas Karagöl

 

Ortadoğu’yu Parçalama Planını Cerablus’ta Durdurduk...

TSK’nın desteğinde, Özgür Suriye Ordusu, özellikle de Türkmen Tugayları’ndaki kardeşlerimizin Cerablus’ta başlattığı harekat, sözünü ettiğim planın tarihin tozlu raflarına gönderilmesinin ilk adımıdır... Kimse, bir “süper gücün” bayrağının altına saklanarak, komşusu halklara silah çekme cesaretini gösteremeyecektir..

Ardan Zentürk

 

15 Temmuz; 21. Yüzyılın İlk Doğrudan Demokrasi Deneyimi!

Demokrat olmanız iyi ve doğruyu temsil ediyor olmanız anlamına gelmez. Tersi de doğrudur. Doğru ve iyiyi temsil etmek için illa da demokrat olmak gerekmez. Burada Galileo'yu anmakta fayda var; Galileo bir demokrat değildi ama doğruyu temsil ediyordu. Geniş bir rızaya dayalı yanlış bir kavrayışa karşı doğruyu temsil etmek Galileo'yu demokrat yapamazdı. Çünkü bu doğru, birlikte üretilmiş, kollektif bir bilgi değildi, o nedenle demokratik olamazdı, ama eşyanın tabiatına uygun olduğu için de doğruydu. Doğru, sadece demokrat olanların tekelindeki bir araçsallık değil, irade dışında şekillenen hakikatlerin verili bilgisidir. Hepsi bu.

İlhami Işık

 

Fırat Kalkanı Harekatı Dokuz Ay Önce Yapılsaydı

 

10 ay önce gerçekleşemeyen harekatın bugün gerçekleşebiliyor olması gecikmiş gibi gözükse de aslında daha iyi. Çünkü askerin içine sızmış olan FETÖ teröristlerini temizlemiş olarak gerçekleştiriyoruz bu operasyonu. Aksi takdirde operasyon dediğimiz şey ihtimal ki “misliyle vurduk” yalanından ibaret kalabilirdi.

Halime Kökçe

 

Yüzme Dersi

Muhalefet işte bu yolda yürümelidir:

İktidarı "liselere niçin sinema dersi koymuyorsunuz, niçin tiyatro dersi koymuyorsunuz" diye sıkıştırmalıdır (bu dersleri kimin verebileceği de ayrı bir soru işareti olmakla birlikte.)

"Köprüyü de yaptırmayacağız havaalanını da" kafası kimseyi hiçbir yere götüremiyor.

Engin Ardıç

 

Coğrafya

Hiç uzatmadan söyleyeyim.. Coğrafya elbette milletler ve devletler için bir tür kader gibidir. Yeryüzündeki yerin nasıl yaşayacağını da belirler. Fakat bir sorun var... Ne zaman bu ifadeyi dile getirsek bir tür "fatalizm" (sonu başından belli bir düzen; bir tür ecel-i müsemma) yanlışına saplanıyoruz. Oysa coğrafya, iradeyi hiçe saymaz; tersine ona yol gösterir. Kendisinden kaçılamayacağını hatırlatır ama ona şekil vermezsen rahat oturamayacağını da gösterir. Ve coğrafya öğretmendir; umursamayanı pişman eder; haddi aşanlara haddini bildirir.

Haşmet Babaoğlu

 

Batı’nın Saşkınlığı!

Üçüncü aşama, askeri darbe ve müdahalelerle iki binli yıllara kadar Batı vesayetinde tutulan Türkiye’ye moda tabirle yeni bir yol haritasının sunulmasıdır: Avrupa Birliği’ne üyelik süreci. Bu bir takvime bağlanmasa da kısım kısım açılan müzakerelerle ‘AB vesayetinde bir demokratikleşme paketinin’ uygulandığının ve bunun ülkeyi sonunda Batılı ‘liberal-demokrat’ bir toplum haline getireceği söylenmiştir.

Vedat Bilgin

HABER10

adminadmin