Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-02-2018 15:45   Güncelleme : 22-02-2018 15:45

Adil Ekonomik Düzene İnsan Olan Herkesin İhtiyacı Var!

Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı Sekretarya Birim Başkanı Cemil Okumuş, Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Eğitim Başkanlığının organize ettiği Çarşamba Konferansları kapsamında ‘Adil Ekonomik Düzen’ sunumunu gerçekleştirdi.

Adil Ekonomik Düzene İnsan Olan Herkesin İhtiyacı Var!

Çarşamba Konferansları serisinde bu hafta parti il binası konferans salonunda ‘Adil Ekonomik Düzen’ konusu işlendi. Mevcut sömürü düzeni ve çıkış yolları, adil ekonomik düzenin temel esasları gibi konular üzerinde duran Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı Sekretarya Birim Başkanı Cemil Okumuş, Saadet Partisi’nin nihai hedeflerinde birisinin haksız vergilerin olmadığı bir Türkiye’nin kurulması olduğunu söyledi.

ZENGİN DAHA ZENGİN, FAKİR DAHA FAKİR

Sömürüye dayanan ekonomik sistemlerin insanların belini büktüğüne, mevcut düzenin zenginleri daha zengin, fakirleri daha da fakir yaptığına dikkat çeken Okumuş, ‘’Hükümet Anayasa da belirtilen görevleri yerine getirmemektedir. Anayasanın 5. Maddesinde devletin temel amaç ve görevleri arasında inansının maddi ve manevi varlığının geliştirilmesi için gerekli şartların hazırlanması gerekliliği vardır. Hali hazırda haksız vergilerle, kesintilerle, katkı paylarıyla, faiz ile borca esir etmek üzere kurgulanmış bir ekonomiyle devletin bu gerekliliği yerine getirmesi mümkün olmamaktadır. Devlet bir asgari ücret denilen bir maaş beliyor. Devlet, bunun altında bir işçiyi çalıştıramazsın diye kanunla tebliğ ediyor. Bugün 2018’in Şubat ayı itibariyle brütte 2029 TL, işçinin eline geçen ücret 1603 TL olarak belirlendi. Bununda yılın son üç ayı 1525 TL olarak alıyorlar çünkü devlet diyor ki, Ocak ayından yıl içinde kazandığınız para 12 Bin TL geldiğinde ek vergi kesilecek. Vergi dilimi %15 iken bir anda %20’ye çıkıyor. Yani bu sömürü düzeninde işçinin net maaşından 2017 toplamından 1000 TL kesiliyor. Buna karşın astronomik rakamlarla para kazanan, özellikle devletten ihale alan iş adamlarından vergi almıyor. Yapılandırma adı altında bu beylerin borçları siliniyor. Vatandaştan ise vergi üstüne vergi alınıyor.’’dedi.

SÖMÜRÜLDÜKTEN SONRA ETNİK KİMLİKLERİN NE ÖNEMİ VAR?

Finans kapitallerin sembolik değerler üzerindeki karları sürekli artarken dünya’da yoksullaşma sürecinin hızlandığını, mevcut düzenin sorun ürettiğini kaydeden Okumuş, ‘’Bu düzen suç üretmektedir. Terör, uyuşturucu, fuhuş, eğitimsizlik, organ ticareti, sömürgeci ve yayılmacı devletlerin işgalleri ve maneviyatsızlığın temel sebebi bu sömürgeci ve adil olmayan düzendir. Bu yüzden bu düzeni değiştirmek için ve bu düzenin ortadan kaldırılarak adil bir düzende yaşamak için sadece insan olmak yeterlidir. Sömürüldükten sonra ırkın, dilin, dinin ne önemi var? Rahmetli Erbakan hoca, sömürüldükten sonra Türk olsan ne olur, Kürt olsan ne olur derdi. Sömürüldükten sonra etnik kimliklerimizin bir önemi yoktur. Milli Görüş’ün adil ekonomik düzen projesinde Amerika’nın arka sokaklarında açlıktan kıvranan, sokakta yatan insanları da kurtarmak vardır. Biz böyle bir anlayışa sahibiz.’’ şeklinde konuştu.

adminadmin