Güncel
Giriş Tarihi : 26-03-2020 15:35   Güncelleme : 26-03-2020 15:35

Adnan Öz’den Sağlık Bakanına Çağrı

Diş Teknisyenleri Derneği Samsun Şube Başkanı Adnan Öz’den Sağlık Bakanına Çağrı

Adnan Öz’den Sağlık Bakanına Çağrı

AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİ DİŞ PROTEZ YAPIM İŞLERİNİ DURDURMALIDIR!

Diş Teknisyenleri Derneği Samsun Şube Başkanı Adnan Öz, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinde hâlâ hasta bakıldığını belirterek doktorlar da dahil bütün diş teknisyen ve personelinin risk altında olduğunu ve diş protezlerinin aciliyetinin olmadığını belirterek laboratuvarların hastanede çalışan personelinin kısmi tatil yapması gerektiğini belirtti.

 

KISMİ TATİL BEKLİYORUZ

Diş Teknisyenleri Derneği Samsun Şube Başkanı Adnan Öz, “Bizler diş protez yapım işlerini ihale usulü almış ve normal şartlarda hizmetimizi yerine getirmekteydik.

Fakat bilindiği üzere Koronavirüs tehdidi ile karşı karşıyayız. Bu hizmetlere bir ara verilmesi hem diş hekimlerimizin, hem hastahane personelinin, hem hastaların ve hem de bizlerin sağlıklı kalabilmesi ve virüs tehdi ortadan kalktıktan sonra hizmetlere devam edebilmek için için bir an önce kısmi tatil ilan edilmesini bekliyoruz.

Diş protezinin aciliyetinin olmadığını da dile getiren Öz, “Diş hastanelerinin ve ADSM’nin zaten acil vakalara müdahale ettiğini bilinmektedir. Bu nedenle, diş protez yapım işlemlerinin Koronavirüs tehdidi ortadan kalkana kadar ara verilmesi sağlık bakımından çok önemlidir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN