Genel
Giriş Tarihi : 12-09-2019 13:54   Güncelleme : 12-09-2019 13:54

Af ve ceza indirimi ne zaman Meclis’e gelecek?

Af yasası ile ilgili yeni gelişmeleri merak eden vatandaşlar Ekim ayı içerisinde af çıkacak mı sorusunun yanıtını aramaya başladı. Peki en az 30 bin kişinin cezaevlerinden tahliye edilmesi öngörülen genel af ne zaman çıkacak? Mahkum ve ailelerini yakından ilgilendiren ceza infazı yasa teklifi ile ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi.

Af ve ceza indirimi ne zaman Meclis’e gelecek?

Genel af yasası ve ceza indirimi hakkında son gelişmeleri sizler için derledik. Binlerce vatandaşın seçim sonrası merak ettiği konuların başında olan genel af Meclis gündemine geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği af yasası ile ilgili  "Herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olmaz. Bırakılması gerekenler noktasında Adalet Bakanlığımızın çalışması var" açıklamasında bulunmuştu. Erdoğan, yargı yılı açılış konuşmasında Yargı Reformu Stratejisi hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini de duyurdu. Peki infaz düzenlemesi, denetimli serbestlik ve şartlı ceza indirimi ne zaman yürürlüğe girecek. 2019 yılında Ekim ayında çıkması beklenen genel af kimleri kapsayacak?

AF VE CEZA İNDİRİMİ NE ZAMAN MECLİS'E GELECEK?

Yargı Reformu Stratejisi'ndeki hedefleri hayata geçirecek yargı paketi, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında Meclis'in öncelikli gündemi olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yargı yılı açılış konuşmasında Yargı Reformu Stratejisi hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini açıkladı. Yargıda iş yükünü azaltacak, ifade özgürlüğünü genişletecek paket ile 30 bin kişinin cezaevlerinden tahliye edilmesi öngörülüyor.

MHP'DEN AF AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, şartlı ceza indirimi ile ilgili "Şuan Adalet Komisyonunda sırada bekliyor. Bir an önce yasalaşması için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Hiçbir bahanenin arkasına sığınmıyoruz. Bu konu üzerinden sosyal medyada algı operasyonu yapanların biz kimler olduğunu biliyoruz. Yapanlar FETÖ'cüler, MHP'yi karalamaya çalışanlar..." dedi.

CEZA İNFAZ DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Çalışma bir af niteliğinde değil, Şartlı salıverilme ve Denetimli serbestliğin yeniden düzenlenmesi ile özel infaz uygulamalarının getirilmesini içeren bir kanun teklifi olacak.

Yeni çalışma terör, tecavüz, kadın ve çocuğa şiddet ve istismar suçlarını kapsamayacak.

Ancak infaz rejimi uyarınca adli suçlarda cezanın yüzde 66’sının yatılmasında değişikliğe gidilerek bu oran yüzde 50’ye çekilecek. Yani cezaevinde kalma süresi kısalacak. Çalışmada çocuklu kadın mahkumların cezalarının ev hapsine dönüşmesini sağlayacak bazı düzenlemelere de yer veriliyor.

Haber7

adminadmin