Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-01-2018 13:22   Güncelleme : 04-01-2018 13:22

Ahmet Mücahid Yıldız, İslami medya kurulacak!

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Tanıtma Başkanı Ahmet Mücahid Yıldız, ‘Çarşamba Konferansları’ kapsamında ‘Siyonizm Medya ve Algı Yönetimi’ konusunu anlattı.

Ahmet Mücahid Yıldız, İslami medya kurulacak!

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Eğitim Başkanlığının organize ettiği ‘Çarşamba Konferasları’nda bu hafta Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Tanıtma Başkanı Ahmet Mücahid Yıldız, parti il binası konferans salonunda ‘Siyonizm Medya ve Algı Yönetimi’ sunumunu gerçekleştirdi.

HAK VE BATIL MÜCADELESİ

Hak ve batıl mücadelesinin değişmeyen tek gündem olduğunu söyleyen Ahmet Mücahid Yıldız, ‘’İlk insan, ilk peygamber Hz. Adem (a.s)’dan günümüze kadar süre gelmiş ve bundan sonra da kıyamete kadar sürecek olan hak ve batıl mücadelesi değişmeyen tek gündemimizdir. Bugün en etkili silahlardan birisi olan medya üzerinde de bu hak ve batıl mücadelesi sürdürülmektedir.’’dedi.

PSİKOLOJİK SAVAŞ

Medya’yı etkili bir silah olarak tanımladığımız da karşımıza savaş kavramı çıkıyor, bunu da ifade ettiğimiz de iki kategorilendirme yapmak ihtiyacı hâsıl oluyor diyen Yıldız, ‘’Savaş kavramını Geleneksel Savaş ve Psikolojik Savaş olarak iki farklı kategorilendirme yaparak inceleyebiliriz. Geleneksel Savaş, kılıçla, mızrakla, topla, tüfekle, tankla, füzeyle, roketle yapılan savaştır. Bedeni hedef alır. Zararları da Psikolojik Savaşa nazaran giderilebilir. Psikolojik Savaş ise, geçmişte şiirlerle yapılmış, ilizyonlarla yapılmış, iftira ve dedikodularla yapılmış. Günümüzde de medya üzerinden özellikle sosyal medya üzerinden yapılmaktadır. Zihni hedef almaktadır ve zararlarının giderilmesi Geleneksel Savaşa nazaran güçtür. Etkisi ve tesirini uzun yıllar sürdürmektedir. Bu yüzden Geleneksel Savaş yöntemleri yerine bugün ağırlıklı olarak Psikolojik Savaşlar yapılmaktadır. Toplumlar değiştirilmekte, dönüştürülmekte ve birşeylere inandırılmakta, birşeylere kanalize edilmektedir. Yine algı yönetimleri siyasi amaçlarla da kullanılmakta. Erbakan hocanın ifadesiyle demokrasi değil, demokratur. Halkın demokrasiye alet edilmesi de medya ve algı yönetimi ile yürütülmektedir.’’ ifadelerini kullandı.

BİZ SORUNLA BERABER ÇÖZÜM ORTAYA KOYARIZ

Diğerleri gibi sorunu ortaya koyup da çözümü cevapsız bırakan bir yapı olmadıklarının altını çizen Yıldız, ‘’ Milli Görüş camiası sorunların tespitini yapmakla kalmaz bunla beraber çözüm yollarını da ortaya koyar. Biz diğerleri gibi sorunları ortaya koyup, çözümü cevapsız bırakan bir yapı değiliz. Algı Yönetimleri karşısında da bir savunma refleksi ve karşı hamle refleksi geliştirilmesi gerekir. Bu yüzden meselemiz yine İslam Birliğine ve Erbakan hocamızın kurduğu D8’lere geliyor. 1996’da D8’ler kurulurken biz bunun sadece ekonomik bir işbirliği olmadığını biliyorduk. İçerisinde sosyal, kültürel işbirliklerini de içinde barındırmaktaydı. Medya konusunda da çalışmalar, plan ve programlar vardı. Günümüzde tabi medya bir umman oldu. O dönemle günümüz arasında çok büyük farklar var. O yüzden bugün Müslüman ülkeler kendi haber ajansını kuracaklar derken, Müslümanlar kendi sosyal medya platformlarını da oluşturacaklar.’’şeklinde konuştu.

adminadmin