Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-07-2017 09:49   Güncelleme : 12-07-2017 09:49

Ahmet Seven: Dost Ve Düşman Belli Oldu

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven 15 Temmuz’un sene-i devriyesi nedeniyle bir açıklama yaptı.

Ahmet Seven: Dost Ve Düşman Belli Oldu

Ahmet Seven yaptığı açıklamada: “Tarih boyunca devletimiz içte güven dışta itibar kazanmaya başlayınca bunu hazmedemeyen, bütün sermayesi bu milletin güçsüzlüğü olan kirli ve gizli odakların harekete geçtiğini görüyoruz. Milletler iradelerini en güzel biçimde demokrasilerle gösterir. Kendini millete demokrasiyle kabul ettiremeyenler onların üzerine kurdukları baskı ile kabul görmeye çalışırlar. Bunu da kurdukları kirli tezgâhlar ve besleyip büyüttükleri hainlerle gerçekleştirirler.  

15 Temmuz Darbe kalkışması da bu milletin üzerine oynanan kirli oyunlardan birisidir. İçerideki hainler dışarıdaki düşmanlarla el ele vererek bu milletin varlığına kastetmişlerdir. Ancak bu büyük millet darbelere karşı geçmişten gelen tecrübesiyle hareket etmiş ardında yüzlerce şehit ve gazi bırakma pahasına da olsa hainlere müsaade etmemiştir. Bunu yaptığı gibi günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak şanına yakışır tavrı sergilemiştir.

15 Temmuz dünyaya demokrasi dersi verdiğimiz gün olmuştur. 15 Temmuz bu milletin vatanına bayrağına canı pahasına sahip çıktığını ispat ettiği gün olmuştur. 15 Temmuz Fetö ve onun gibi hainlere bu ülkede artık yer olmadığının haykırıldığı gün olmuştur. Millet düşmanlarının cesareti kırılmış, kirli hayalleri ayaklar altına alınmıştır. Bu kalkışmaya karşı bedeniyle karşı duran, darbeye karşı darbe yapan milletimiz bundan böyle hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ve devletin sahibinin millet olduğunu haykırmıştır.  15 Temmuz milletimizin dosta güven düşmana da korku verdiği bir gün olarak tarihe geçmiştir. Milletimiz 15 Temmuzda dost ve düşmanının kim olduğunu bir kez daha anlamıştır. Bu büyük Millet tarihte bugüne kadar yazdığı destanlardan birisini de 15 Temmuzda yazmıştır. Çanakkale’de öleceğini bile bile ileri atılan kınalı kuzular gibi 15 Temmuz gecesinde de tankın altına atılan yiğitler gördük. Tarihi bir uyanışa tanık yaptık. Türkiye’nin uçurumdan döndüğü bu kara günü tezgâhlayanlar mutlaka cezalarını bulacaklardır. 15 Temmuz unutulmamalı ve unutturulmamalıdır. Bu vesile ile kendilerine hürriyet borçlu olduğumuz 15 Temmuz Şehitlerimizi Rahmet ve şükranla anıyor,  Gazilerimize uzun ömürler diliyorum. İstiklal Marşı Şairimiz M. Akif Ersoy’un; ‘Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek! ‘ mısralarına layık olan bu yüce milletimizin birlik ve dirliği daim olsun.  Allah böyle kara bir günü bir daha bu millete yaşatmasın” dedi.

 

adminadmin