Güncel
Giriş Tarihi : 11-04-2018 09:28   Güncelleme : 11-04-2018 09:28

Ahmet Zeki Üçok: FETÖ Üniversitelerde Artık Daha Güçlü!

Emekli askeri savcı Ahmet Zeki Üçok, FETÖ konusunda 3-5 kurumun dışında mücadele verilmediğini söyleyerek, üniversitelerdeki örgüt yapılanmasının arttığını belirtti.

Ahmet Zeki Üçok: FETÖ Üniversitelerde Artık Daha Güçlü!

Eski askeri savcı Ahmet Zeki Üçok, Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu.

"SAYILI MÜCADELE VAR"

FETÖ ile mücadeleyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Üçok, "Emniyet, TSK, Adalet Kurumları dışında diğer Kurumlarda Bakanlıklarda üniversitelerde FETÖ'cüler görev başındalar. 3-5 kurumun dışında ne yazık ki yeterince bir mücadele yok. Çok olmamakla birlikte sayılı bir mücadele var. Yargıda, Silahlı kuvvetlerde ve Hava kuvvetlerinde FETÖ'den yara almış kişiler çok iyi mücadelelerini sürdürüyorlar. Yalnizca geçen ay Dışişleri Bakanlığı'nda tespit edilen 4600 FETÖ'cü hakkında islem başlatıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda, FETÖ’cü olduğunu çok iyi bildiğim ve isimlerini televizyon programlarında söylediğim kişiler hâlâ bakanlıkta çalışıyor." dedi.

"FETÖ DÖNEMİNDEN DAHA GÜÇLÜ"

Üniversitelerde FETÖ yapılanmasına değinen Ahmet Zeki Üçok, "Bana gelen şikayetlere inanamazsınız. Yani şu anda üniversitelerde, FETÖ döneminden daha güçlü şeklinde bana gelen iddialar var. Üniversitelerdeki örgüt yapılanmasının arttığını bilgileri geliyor. Bunlarla ilgilenecek olanlar YÖK. Bunlar işlerini yapmıyorlarsa Eskişehir'de benzer olaylar olur. Doçent yine soruları alır, Profesör olur" şeklinde konuştu.

adminadmin