Genel
Giriş Tarihi : 15-01-2019 12:55   Güncelleme : 15-01-2019 12:55

AK Parti Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Adayları teker teker açıklıyor, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı proje paketini ne zaman açacak!

AK Parti Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Adayları teker teker açıklıyor, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı proje paketini ne zaman açacak!

AK Parti’nin en önce açıklanan Büyükşehir Belediye Başkan Adayları, aday oldukları şehirlerde seçimi alabilmek için halka sunacakları seçim proje paketlerini birer birer açıklamaya başladı.

AK Parti’nin Ankara, İzmir ve İstanbul adaylarının seçim vaadleri kamuoyuyla paylaşıldı ve tartışmaya açıldı.

ÖZHASEKİ 111 PROJE AÇIKLADI

Proje bakımından en zengin görünen Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Ankara için 111 projesini açıkladı.

Özhaseki'nin projeleri arasında, uyanık kütüphaneler, çocuk şehirleri, millet parkları, hayvanat bahçesi, 55 bin kişilik stat ve akıllı şehir vadileri yer alıyor.

Özhaseki’nin projeleri arasında, Ulus meydan düzenlemesi, çocuk köyü projesi, millet bahçeleri, Ankara fuar alanının tamamlanması, 19 Mayıs Stadyumu ve Spor Kompleksi, Elmadağ kayak Merkezi, Kızılay-Havalimanı metro hattı, Ankara Doğu-Batı Terminali ve cep terminalleri projesi, Cebeci Stadı (Millet Bahçesi), Hayvanat Bahçesi, Çocuk Şehirleri, Ankara Fuar Alanı, Eski Meslekleri Canlandırma, Akıllı Şehir Vadisi, Sıfır Atık Projesi, 55 Bin kişilik stadyum, kesintisiz ulaşım vaatleri de yer alıyor.

AK PARTİ İSTANBUL ADAYI BİNALİ YILDIRIM’IN PROJELERİ

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, “İstanbul’u deprem tehdidini ortadan kaldıracak çalışmalar, yeşil alan ve çevre hassasiyetini sonuna kadar gözetecek bir yönetim anlayışı ve ulaşımın, trafiğin eziyet olmaktan çıkacağı bir şehre dönüştüreceğiz” diyerek İstanbul trafiğini rahatlatacak projesiyle dikkat çekiyor.

YÖNETİM SİSTEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yerel yönetimlerin merkezi yönetimde hayata geçirilen yönetim sistemini yıllardır uyguladığına dikkat çeken Yıldırım, “Yerel seçimlerde belediye başkanı ayrı, meclis üyeleri ayrı seçiliyor ve seçim aynı günde yapılıyor. Yerel yönetimlerin başkanlık sistemine aşinalığı yeni değil, önceden beri var olan bir gerçek. Merkezi idarenin de aynı modelle yönetiliyor olması yerel yönetimle merkezi yönetimin daha yakın iş birliğini çok daha etkili ve faydalı bir şekle sokacaktır” dedi.

''25 YIL SONRA OLMAYACAK''

''Şimdiki belediyecilik 4.0 belediyeciliğidir.'' diyen Yıldırım, ''Z kuşağı dediğimiz bir kuşak var. 2000 sonrası doğanlar. 1994’ün İstanbul’unu bilmiyorlar. Onlar o çileyi çekmediler. Kıyas imkanları yok. Kötüyle iyiyi kıyaslama şansları yok. Onlar yapay zekayı, robotları, geleceğin mesleklerini konuşmak istiyorlar. Yöneticilerden bunları duymak istiyorlar. Sadece İstanbul’da 18-30 yaş arası 2,5 milyon seçmen var. İstanbul seçiminin sonucunu belirleyecek seçmen var. Değişen şartların, gelişen teknolojinin ve dünyanın değişimini görmek, gençlerimizin beklentilerini, kadınlarımızın beklentilerini karşılayacak sosyal içerikli geleceğe yönelik projeler üretmek. Araştırmalara göre bugün mevcut olan mesleklerin yüzde 50’si önümüzdeki 25 yıl sonra olmayacak. Gençler sürücüsüz arabalar için belediye başkan adayları nasıl bir proje düşünüyor bunu soruyorlar. Dronelar güvenlik tehdidi oluşturmasın diye ne gibi tedbirler alınacak bunu soruyorlar. Bugün bunlar hayal değil. Yenilik yapmak, yeni ihtiyaç ve talepleri karşılamak yerel yöneticilerin en önemli sorumluluklarından biridir. Öncülük, liderlikte bu tip durumlarda ortaya çıkıyor” diye konuştu.

''İSTANBUL LONDRA'DAN DAHA FAZLA RAYLI SİSTEME SAHİP OLACAK''

Özellikle Büyükşehir Belediyelerinin gündemdeki en önemli konularının ulaşım, altyapı ve çevre olduğunu söyleyen Yıldırım, “2023’e gelindiğinde İstanbul, Londra’dan da, Moskova’dan da daha fazla raylı sistem ağına sahip olacak. Yeşil alan miktarı da artmaya devam ediyor. 10 yıl önce 5 metrekarenin altındayken bugün 8,5 metrekareye yükselmiş. Hedef, kişi başı 15 metrekare düzeyine ulaştırmak. Bunları yaparken merkezi hükümetle uyumlu ve koordinasyon içinde çalışacağız. Yerel yönetimler o şehirde yaşayan insanlara en yakın yöneticilerdir. Temsil ettiğiniz hemşehrilerinizin beklentilerini yok sayamazsınız. Sadece seçilmiş olmak yetmez, önemli kararlarda mutlaka o şehrin bütün paydaşlarını işin içine katmak mecburiyeti vardır.'' ifadelerini kullandı.

ULAŞIM - DEPREM

Projelerini anlatmaya devam eden Yıldırım, ''Böyle bir sorumluluğu aziz İstanbulluların bize vermesi halinde bunları en güzel şekilde uygulayacağız. İstanbul’a projelerimizi bu kampanya süresinde açıklayacağız ama her şeyden önemlisi projemiz şudur; İstanbul’u deprem tehdidini ortadan kaldıracak çalışmalar, yeşil alan ve çevre hassasiyetini sonuna kadar gözetecek bir yönetim anlayışı ve ulaşımın, trafiğin eziyet olmaktan çıkacağı bir şehre dönüşmesi İstanbul’un dünyaya ve Türkiye’nin diğer şehirlerine ulaşımında, iletişiminde bir problemi kalmadı. İstanbul’dan Bursa’ya gitmek, Tuzla’dan Avcılar’a gitmekten daha kolay ve kısadır. İstanbul’un dışıyla ilgili ulaşım, iletişim problemi yok. Şimdi İstanbul’a yaptıklarımızı biraz daha fazlasını, tam mesaiyle İstanbul’a yoğunlaşarak İstanbul’u 2023’e hazırlamak için hazırız. Her türlü imkanımız, hazırlıklarımız tamamdır” dedi.

İŞTE NİHAT ZEYBEKÇİ’NİN İZMİR PROJELERİ

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir için hazırladığı projelerin bir bölümünü açıkladı.

Katıldığı televizyon programında projelerine ilişkin açıklamalar yapan Nihat Zeybekci, 9 ay içinde İzmir'in çehresini değiştirme sözü verip, "İzmir'in estetiğe ihtiyacı yok, küçük bir makyajla 9 ay içerisinde İzmir'i tanıyamayacaksınız. İzmir'e 3 yıldır gemi gelmiyor. Ancak İzmir'e artık gemi geldiğinde insanların gemiden göreceği ve başka bir İzmir oluşturacağız" diye konuştu.

Nihat Zeybekci, "İzmir hakkındaki en önemli projemiz" diyerek yeni bir teknoloji enstitüsü kuracaklarını açıkladı. "İzmir silikon vadisi olur mu? En önemli projemiz bu" diyen Zeybekci, "Karaburun bölgesinde 30 bin Ar-Ge çalışanının olduğu, en büyük teşviklerin, avantajların verildiği, bilim insanlarının, akıl insanlarının yer aldığı bir enstitü kurulacak. Bununla ilgili de 27 dönümlük bir alan ayrılacak. Tabiat olarak dünyanın en güzel yerinde, doğanın içinde yer alacak. Yapının görünmediği, betonlaşmanın görülmediği bir yapılaşma mutlaka olacak. Asıl orada inşa edilecek şey; hukuki altyapı. Çok farklı bir serbest bölgeden bahsediyorum" dedi. Zeybekci bu projenin ayrıntılarını 20 Ocak'tan sonra tam olarak açıklayacağını dile getirdi.

20 BİN KADINA İSTİHDAM

İzmir'le ilgili hayallerinin sadece yüksek teknoloji ile ilgili olmadığını belirten Nihat Zeybekci, 20 bin kadına istihdam sağlayacaklarını da duyurdu. Zeybekci, "Kadınlarımızı halı ve geleneksel sanatlarla ilgili istihdam edeceğiz. Kırsaldaki yerlerde, kenar mahallelerde el işçiliğine yönelik istihdam yaratmak istiyoruz. Halı üretimi yapan kadınlara alan açacağız" dedi.

DEV MEDENİYETLER MÜZESİ

İzmir'e dev bir medeniyetler müzesi yapacağını da belirten Zeybekci şunları söyledi:

"Batı Anadolu, dünyanın en zengin olduğu medeniyetlerin merkezi. Bulunabilen 10 bin yıl, bulunamayanlarla birlikte insanlık tarihi boyunca böyle. Bugün dünyanın en büyük arkeolojik müzelerinde Paris'te, Berlin'de Anadolu medeniyetlerinden kalıntıları görürsünüz. İzmir'de dev bir medeniyetler müzesi düşünüyoruz. Batı Anadolu dünyanın en zengin medeniyetler merkezi. Bunun en zengin olduğu yer de Büyük Menderes Küçük Menderes Gediz havzaları. Bulunabilen 10 bin sene, insanlık tarihiyle birlikte burada. Oradaki antik şehirlere baktığınız zaman 50 kilometrelik antik kalıntıların tamamı Yunanistan'daki tüm kalıntılardan fazla. Dünyanın en büyük arkeoloji müzelerinden birisi Louvre Müzesi diyebiliriz. Anadolu Medeniyetlerinin kalıntılarını görürsünüz. Berlin'de görürsünüz. Hedefimiz, Türkiye'nin en büyük ve dünyanın en gözde medeniyetler ve arkeoloji müzesi."

YÜZME HAVUZLARI

Şehir tiyatroları, konservatuarlar, modern sanat, bale ile ilgili de yapacaklarına değinen Zeybekci, diğer projelerinden de söz ederek, "Muhteşem İzmir'de 4 tane yüzme havuzu var. İzmir'de her çocuğumuzun kolayca ulaşabileceği havuz projelerimiz var. 2020 sonunda İzmir'deki denizden kaynaklaran kötü kokudan da kurtulacak. İzmir şu anda Türkiye'nin 3. büyük şehri. Kesinlikle 2. sırada olmalı. Ankara bürokrasi şehri, İzmir ekonomisi Ankara'yı geçmeli" dedi.

MODERN ÇÖP TESİSİ

İzmir'in katı atık sorunu hakkında da projeleri bulunduğunu belirten Zeybekci, "Vahşi katı atıkları dağlara taşlara atılan bir yönetim var. O da yanlış altyapı yapılanmasından kaynaklanıyor. Şu yaptı, şu dönemde yapıldı demiyorum. Şu anda atık artıma tesisleri çalışmıyor, hepsi denize şarjediliyor. Dünya yağmur kaynaklı selin önlenmesi aslında çok kolay. Yağmurun suyu kanalizasyona veriliyorsa bunların olması doğal. Geçmişten kaynaklanan bir ihmal katlanarak bu hale geliyorsa, çözmek zorlaşıyor. Otomobil çalışırken arabayı tamir etmek gibi bir şey. Devasa bir şehri yaşarken altyapısını değiştirmek zordur ama ben bunu Denizli'de yaptım. Ne kadar yağmur yağarsa yağsın, yağmur suları ayrıştırılarak bir şekilde şehrin dışına deşarj eder" diye konuştu.

MUSTAFA DEMİR’İN PROJE PAKETİNDE NELER VAR

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir bundan 15 gün önce yaptığı bir basın toplantısında proje ekibinin projelerini hazırladığını belirtmişti.

Demir aynı toplantıda Belediye İş Merkezi’ni yıkacağını açıklamış ancak bu fikrinin ekonomik olarak uygulanabilir bulunmamıştı.

Demir,  Türkiye Sakatlar Derneği'nin düzenlediği toplantıda da Engelliler Kampüsü sözü vermişti.

Demir bir açıklamasında da hayata geçirecekleri projeleri halk oylamasına sunacaklarını belirterek, "Siz karar vereceksiniz” demişti.

“Samsun'a yatırım çekmek için bütün kolaylıklar sağlanacak. Arsa üreteceğiz, altyapısını biran önce yapacağız.  Projelendirme ve ruhsat alımını hızlandıracağız. İlçelerde bazen ruhsat almak için 2,3 ay bekleniyor. Biz işte bu sorunları ortadan kaldırıp sanayicinin, işadamının Samsun'a yatırım yapmasını sağlayacağız. Yapılacak olan her yatırımı belediye olarak destekleyeceğiz” diyen Demir ayrıca öncelikli olarak ulaşım, otopark, alt yapı ve kentsel dönüşüm sorunlarını çözeceklerini söylemişti.

 

adminadmin