Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-11-2018 14:09   Güncelleme : 17-11-2018 14:09

AK Parti Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Yeşilyurt Akasyamhaber’i ziyaret etti!

AK Parti Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Yeşilyurt Akasyamhaber’i ziyaret etti!

AK Parti Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Yeşilyurt Akasyamhaber’i ziyaret ederek Genel Yayın yönetmeni Recep Yazgan ile sohbet etti.  

 Ziyarette yerel yönetimlerin demokrasinin temel unsuru olduğuna vurgu yapan AK Parti Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Yeşilyurt,  yerel kimliğin oluşmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunarak yerel topluluk içinde birliktelik, bütünlük, aidiyet ve dayanışma duygusunu geliştirir ki bu bakımdan yerel yönetimler demokrasinin eğitim sahası olduğunu kaydetti.

Yeşilyurt şöyle devam etti;

Şehirlerin bütünlük içinde değerlendirilerek, coğrafyasına, iklimine, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel arka planına göre güçlü bir kent vizyonu, sürdürülebilir kent stratejisiyle yaşatılmalı ve yaşanabilir hale getirilmelidir.

İSTİŞAREYLE YÖNETİM ANLAYIŞINI TESİS EDECEĞİZ

2019 yılında yapılacak yerel yönetimler seçimlerinde artık geleneksel belediye yöneticiliği dışında, güçlü ve sürdürülebilir finansal ekonomik yapı oluşturularak kalkınmacı yatırımların ve buna bağlı olarak kalıcı ve insani ölçülerde istihdamın sağlanmasına imkân sağlayacak olanakları oluşturacağız. Tüm bunları yaparken Hükümetimizle, bilim yuvası Üniversitelerimizle, kamu kurumu niteliği taşıyan meslek gruplarımızla, STK larımızla, iş dünyamızla, esnafımızla, muhtarlarımızla ve en önemlisi insanımızla; kadimden gelen manevi değerlerimizin temeli olan’’ İSTİŞARE’’ yöntemini kullanacağız.

Yapılan sohbetin ardından Akasyamhaber Genel Yayın Yönetmeni Recep Yazgan Yeşilyurt’a Şehir Manzaraları kitabını takdim etti.

MUSTAFA YEŞİLYURT KİMDİR?

1979 yılında Samsun ili Atakum ilçesi Kurukökçe mahallesinde doğdu. Lise eğitimini Samsun İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Yüksek Lisans Eğitimine devam etti. 24. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı oldu.30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Atakum Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Halen AK Parti Atakum Belediye Meclis Üyesidir. Ayrıca aile şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak ticaret hayatına devam etmektedir. Evlidir. İngilizce, Arapça bilmektedir.

 

 

adminadmin