Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-07-2016 17:05   Güncelleme : 22-07-2016 19:32

Ak Parti Çarşamba Eski İlçe Başkanı Darbe Gecesi Vatan Caddesi’ndeydi

Samsun Çarşamba AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, Darbe gecesi İstanbul Emniyet Müdürlüğünü işgal etmek için Vatan Caddesi’nde yürüyen tankların önüne geçti.

Ak Parti Çarşamba Eski İlçe Başkanı Darbe Gecesi Vatan Caddesi’ndeydi

Olay gecesi Vatan Caddesi’nde yaşadıklarını, “Millet tankların üstüne çıktı, önüne yattı, havaya ateş edilerek dağıtılmaya çalışılsa da tankların geçişine asla izin vermedi. Sonuçta bütün tanklar çekildi. Biz bu tankı esir aldık” diye anlatan AK Parti Çarşamba eski Başkanı Mehmet Köse, “Bence bu tank 15 Temmuz demokrasi mücadelesinin sembolü olarak orada kalmalı” dedi.

TAKSİM’DE GÜN IŞIYANA KADAR BÖBET TUTTUM

Vatan Caddesi’nde milletle birlikte tankları durduran ve bir tankı rehin alarak polise teslim eden AK Parti Çarşamba eski Başkanı Mehmet Köse şöyle devam etti;

“Uçağım cumartesi gecesi saat 01.00’deydi. Ogün Atatürk Havalimanı’ndan bir tek Samsun uçağı kalkıyordu.

Cumhurbaşkanımız meydanları boş bırakmayın bu gece 24:00 ile 05.00 arası çok önemli deyince uçağımı Pazar günü 21:15'e erteledim. O gece Vatan Caddesi’nden sonra Cumartesi sabahı da gün ışıyana kadar Taksim Meydanı’nda demokrasi nöbetine devam ettim.

Hem Vatan Caddesi’nde hem de Taksim’de nöbet tutanlar arasında AK Parti Çarşamba eski Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Gülçiçek de Gülçiçek kızının ilik ameliyatı için İstanbul’daydı.

Kızını Hastanede bırakıp önce tankları durdurmaya sonra da vatan için nöbete koştu.

 

 

adminadmin