Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 02-07-2019 16:03   Güncelleme : 02-07-2019 16:03

Ak Parti, Gençler Ve Gelecek…

Geçtiğimiz günlerde İzmir valisi sivil toplum kuruluşları (İZTOK) ile yaptığı bir görüşmede STK temsilcilerine çocukların eğitimi konusunda uyarılarda bulunarak, bu işe ciddi önem verilmediği takdirde gençliğin gidişatının karanlık olduğu minvalinde mesajlar vermiş. Hatta önümüzdeki seçim döneminde sadece İzmir’de ilk defa oy kullanacak seçmen sayısının 700 bin olduğu yönünde de bilgiler vermiş.

Ak Parti, Gençler Ve Gelecek…

Evet, vali bey çok hassas bir noktaya temas etmiş bulunmaktadır. Gelecek gençlerin elinde fakat gençler kimin elinde?

Evet, seçme ve seçilme yaşı muhalefetin itirazlarına rağmen Ak Parti’nin teklifiyle 18’e indirilerek yasallaştı. Hali hazırda mecliste zannımca 21 yaşında vekillerimiz var. Ak Parti muhalefetin tüm eleştirilerine rağmen gençlere güvenerek ülke yönetiminde onlara yer verdi. Buna mukabil gençler Ak Parti’ye pek güvenmediler ki son seçimlerde Ak Parti en az oyu ilk defa oy kullananlardan aldı.
Bu durum “gençler 17 yıldır Erdoğan’ın iktidarıyla yaşıyorlar, altta araba, üstte blucin, cepte banka kartı geçmişin sıkıntılarını görmediler ki” teziyle açıklanacak basit bir durum da değildir. Evet, bu, gençlerden az oy alma sebeplerden biridir. Lakin en önemli sebep de değildir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin