Güncel
Giriş Tarihi : 14-10-2015 21:33   Güncelleme : 14-10-2015 21:33

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül Gelin Canlar Bir Olalım

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Sekreteri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Selami Yetkinşekerci ve beraberindeki heyet Gaziantep Alevi Kültür Derneği’ni ziyaret etti

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül Gelin Canlar Bir Olalım
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Sekreteri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Selami Yetkinşekerci ve beraberindeki heyet Gaziantep Alevi Kültür Derneği’ni ziyaret etti.
Gül, ziyarette, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, yürekleri taziye evine çevirdiğini söyledi. Coğrafyadan olmayan birilerinin cetveline bir şeyler tanzim ettiklerini ifade eden Gül, “Bizler farklılıklarımızı birer ayrışma vesilesi değil, zenginliğimiz olarak görüyoruz. Bin yıldır bu coğrafyada bu kültür ile bu anlayışla bu irfanla her bir inanç merkezleri farklı bir boşluğu doldurarak gönül dünyasını doldurmuştur. Dolayısıyla biz kim ne yaparsa yapsın birbirimizle daha fazla tanış kılarak, daha fazla bir arada olarak kendi birliğimizi, dirliğimizi koruyarak devam edeceğiz" dedi.
HEP BİRLİKTE ACILARIMIZI AZALTACAGIZ
“Devletin şimdiye kadar vatandaşına şablon çizdi, sen sünnisin sen Türksün böyle olmak zorundasın, Cumhuriyet modernleşmesinde böyle bir tiple bir vatandaş tiplemesiyle karşılaşmak istemiyor” diyen Gül, “Halbuki devlet kimseye bir cetvelle, şablonla yaklaşmaz. Vatandaş özgürce inanır, ifade eder ifade ettiğini yaşama hakkı vardır. Devlet bunun önündeki engelleri kaldırır, devlet bir şeyi tanzim etmez. Engelleri kaldırır bu bakış açısını da gerçekleştirmemiz lazım” dedi.
Ankara’daki terör saldırısını lanetleyen Gül, “İnşallah bu terör saldırısında birlik ve dirliğimizi daha güçlü bir şekilde korumak üzere inşallah hep birlikte milletin bu acılarımızı da paylaşacağımızı, acılarımızı azaltacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Gül, “Gaziantep Milletvekili olarak hangi partiye oy verirseniz verin demokraside farklılıklar, zenginlikler aracıdır, iktidarlar geçicidir, ama vatandaşlık bu coğrafyanın yerliliği bu coğrafyaya ait olmak kalıcıdır. Her zaman yanınızdayız bir hukuksuzluk, haksızlık olduğunda dik başla bizi göreceğinizden emin olabilirsiniz” diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN CEMEVİ İÇİN YER TAHSİSİ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, iki milyonda sorumlu olduklarını belirterek, “Bu iki milyonun demokrasimize göre, anlayışımıza göre, partisi, yaşamı, özel hayatı, ne olursa olsun herkesin birbirine saygı duyduğu, herkesin birbirini özümsediği, sahiplendiği bir Gaziantep Türkiye’ye örnek bir şehirdir. İşte biz bu salonda Türkiye’ye bu mesajı veriyoruz. Biz birlikte Gaziantepiz diyoruz” dedi.
Gaziantep’te kutuplaşmaya izin vermeyeceklerini ifade eden Şahin, Alevi Kültür Derneği’ne Kızılhisar tarafından cemevi yapılması için yer tahsis ettiklerini söyledi. Alevi kültüründen gelenlerin eğitim oranının çok yüksek olduğunu belirten Şahin, “Sizi kutuplaştırmanın, bir partinin parçası olmaya çalışanlara, bir ayrıştırmanın parçası olmaya çalışanlara bir dakika deyin Allah için. Allah için demokrasiyi özümseyelim, birbirimize kıymet verelim, safları sıklaştıralım. Sizden istirham ediyorum, ne olur bu oynanan oyunun bir parçası olmayalım” diye konuştu.
Gaziantep Alevi Kültür Derneği Başkanı Yılmaz Demirdelen de cemevi yapmaları için yer tahsis eden Fatma Şahin’e teşekkür etti.Türkiye’de son zamanlarda yaşanan terör saldırılarına değinen Demirdelen, “Hepimiz barış istiyoruz, kardeşlik istiyoruz. Ülkemizi geleceğe taşımak için bu dayanışmayı sıkça gerçekleştirmemiz gerekiyor etrafımız ateş çemberiyle örülmüş” şeklinde konuştu.
adminadmin