Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-12-2019 09:08   Güncelleme : 03-12-2019 09:08

AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığından Dünya Engelliler Gününde anlamlı ziyaretler!

AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığından Dünya Engelliler Gününde anlamlı ziyaretler!

Bu özel günde engelleri kaldırmak isteyen AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığı anlamlı faaliyetler ve ziyaretler gerçekleştirdi. Başkan Avcılar ve Teşkilat Mensupları ilk olarak 19 Mayıs İşitme Engelliler İlkokulu öğrencileri ve öğretmenlerini, İlkadım İlçesinde yer alan Anadolu Mahallesinde, Kazımkarabekir Mahallesinde ve Kadifekale Mahallesinde yaşayan engeli vatandaşları ile ailelerini ziyaret etti. Bu ziyaretler çevre ve aileler tarafından takdir edildi.

AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar yapmış olduğu ziyaret kapsamında bazı ifadelerin altını çizerek vurguladı. Başkan Avcılar "Engelli olmak toplumsal olarak eksiklik değildir. Bizler hepimiz engelli adayıyız. Hastalık herkese gelebilir. Bu yüzden empati yapmamız gerekiyor. Bu kardeşlerimiz ve ailelerine her daim destek olmalıyız. Okula yaptığımız ziyarette kardeşlerimize; öğretmenlerimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız ve ana kadememiz ile birlikte sportif faaliyetler yaptırdık. Onların gözlerindeki neşeyi, ışıltıyı görünce bizler daha çok mutlu olduk. Bu ziyaretlerimizi kesinlikle aksatmadan devam ettireceğiz. Değerli kardeşlerimiz ile bir araya gelmek beni ve teşkilat mensuplarımı çok mutlu etti.

Engelli vatandaşlarımıza en çok hizmet AK Parti hükümeti zamanında verildi.

Başkan Avcılar "Şunu rahatlıkla ifade etmem gerekirse engelli vatandaşlarımıza en çok hizmet bizim hükümetimiz zamanında verildi. Bunu her ortamda dile getiriyoruz. Bu hizmetler AK Parti zamanında geliştirildi. Bu hizmetler kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakıfları üzerinden, 2022 engelli aylığı  her ay düzenli olarak veriliyor. Aynı vakıf üzerinden ekonomik durumu kötü olan engelli hastalarımızın ilaçlarının veya medikal malzemelerinin alınmasına, tekerlekli sandalye temin edilmesinde de yardımcı oluyorlar. Sosyal hizmet merkezlerimiz üzerinden Engelli hastasına bakan yakınına 1384 TL engelli bakım aylığı veriliyor. Bu hizmetler Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ile olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Onun sayesinden engelli hastalarımız her ortam da saygı görüyor. Bu hizmetlerin olması güçlü iktidar ile oluyor. Bu yüzden vatandaşlarımıza daha iyi hizmetler sunmak için güçlü kadrolarla yürümemiz gerekiyor. AK Partinin güçlü olması demek Türkiye’nin güçlü olması demektir." dedi.

adminadmin