Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 20-11-2017 09:49   Güncelleme : 20-11-2017 09:49

AK Parti Kasım 2019 Seçimlerini Nasıl Kazanır?

AK Parti 2019’da Nasıl İktidar Olur?

AK Parti Kasım 2019 Seçimlerini Nasıl Kazanır?

Eskiye yani 2003-2012 ruhuna geri dönerse,

Asgari ücret en az 2.000 TL olursa,

Sağlıkta eksikler giderilirse,

Kemalist eğitim müfredatı tamamıyla değişirse,

Millete hizmet için yapılan köprülerin geçiş ücretlerine indirim yapılırsa,

İşsizlik oranları %10,7 değil de %3 ila % 5 arası olursa,

Taşeronlara kadro verilirse,

Benzin % 61,16, Motorin %55,05, LPG’nin %46,78 Vergi oranları bu kadar çok olmazsa,

Döviz alıp başını gitmezse,

2019 MTV zammı yapılmazsa veya zam oranı %40 açıklanıp %25 indirilmezse,

Lüksten ve israftan kaçınılırsa,

1928’ de anayasadan çıkarılan ülkenin dini İslam’dır maddesi tekrardan anayasaya alınırsa,

Terörle mücadeleye aynı şekilde devam edilirse,

Ceza kanunlarının değişmesi yani cezalar caydırıcı olursa,

Seçilmişler istifaya zorlanmasa,

İşte o zaman AK Parti’nin Kasım 2019 seçimlerini ilk turda kazanacağı çok yüksek ihtimaldir. Aksi halde seçimin sonucu ikinci turda belli olur, o zaman da AKP golü doksana yer.

Demedi demeyin!!!

AK Parti’nin Mustafa Kemal Sevdası:

AK Partili siyasetçiler son zamanlarda ağızlarından Mustafa Kemal’i düşürmez oldu. Bunun sebebini dağdaki çobana da sorsanız Kasım 2019 Başkanlık seçimi için der.

Ancak unutulmasın ki Mustafa Kemal üzerinden rey (oy)  toplanamaz, toplansaydı CHP hep iktidar olurdu ama olamıyor. Demek oluyor ki seçmenin çoğu kişiye değil göreceği hizmete oy veriyor.

O yüzden AK Parti’nin Mustafa Kemal nidaları seçimlerde AK Parti’ye fayda vermeyecek, CHP’ye vermediği gibi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anıtkabir Özel Defterine yazdığı not:

10 Kasım 2017 günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anıtkabir özel defterine yazdığı notun bir kısmına katılmıyorum.

Notun bir kısmı: ‘’İstiklal harbimizi zaferle taçlandıran Cumhuriyetimize hayat veren ruh, hamdolsun tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır.’’

Evet Cumhuriyetimiz çok şükür ayakta ama ‘’Milli Mücadeleye’’ İstiklal harbi demesine ben katılmıyorum. Çünkü biz İstiklalimizi kaybeden bir muahedename (antlaşma) imzalamadık.

Milletin yani Türk’ün, Kürt’ün, Çerkez’in, Arap’ın, Arnavut’un ve diğer etnik grupların tek yürek olarak savaşıp kazandığı harbin adı ‘’Milli Mücadele’dir.’’ İstiklal harbi değildir!!

Cam Filmi Karmaşası:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların da büyük tepkisini toplayan cezalarla ilgili olarak "Genelge yayınlayın, düzeltin bu işi'' diyerek konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın çalışma yapmasını istedi.

Tıpkı MTV’ ye gelen %40 zamdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müdahalesi sonrası %25’e inen zam oranı gibi cam filmi de karmaşaya döndü. Bakalım ne olacak cam filmi karmaşası?

2017 İşsizlik Oranları:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos dönemi işsizlik verilerini açıkladı. Temmuz, Ağustos, Eylül aylarını kapsayan Ağustos döneminde işsizlik oranı yüzde 10,6 oldu.

İşsizliğin önü alınmazsa işsizlik oranları çift hanede kalmaya devam edip tek haneye düşmeyecektir.

Unutulmayan Ahmet Kaya ’sız 17 Yıl:

Hakkında atılan manşetler dün gibi aklımda. Ertuğrul Özkök'ün genel yayın yönetmenliği döneminde Hürriyet Gazetesi Ahmet Kaya için 1993 yılında 'Vay Şerefsiz' manşetini atmıştı. Acaba o manşetleri atanların bugün veya Ahmet Kayanın suçsuzluğu ispat edildiği zaman yüzleri kızardı mı?

Ölümünden sonra çıkan ilk albümü olan Hoşçakalın Gözüm adlı albümünü doğup büyüdüğüm Ceylanpınar’da ‘’İbo Müzik Marketten’’ beş tane almıştım. Helalı hoş olsun.

Kürt olduğu ve bunu dile getirdiği için linç edilen bu mazlum sanatçının Müslüman olması Kemalist zihniyete yetmedi ve hain ilan edilip sürgüne mecbur edildi.

Hoşçakalın Gözüm isimli albümünün kayıtlarını yaparken, Paris’teki evinde kalp sektesi (krizi) sonucu hayatını kaybetti.

Ahmet Kaya’nın ölümü üzerine şiir yazan Yusuf Hayaloğlu şöyle diyor: Ve işte kurtuldun benden şen olasın ey sevgilim; Türkiye! Kalbime son mermiyi sıkmak, sana mı düştü, ey güzel Paris? Şiiriyle Ahmet kayanın çektiği acıları anlatmaya çalışmıştı. Rahmetullahialeyh.

Kalın sağlıcakla.

Araştırmacı - Yazar

Ahmet Öztürk

[email protected]

 
adminadmin