Genel
Giriş Tarihi : 10-11-2018 11:07   Güncelleme : 10-11-2018 11:07

AK Parti kurmaylarından 700 Sayfalık Seçim Raporu

AK Parti kurmaylarından 700 Sayfalık Seçim Raporu

AK Parti kurmayları, aday belirleme sürecine rehberlik edecek 700 sayfalık rapor hazırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan raporda, vatandaşın beklentileri, mevcut başkanların durumu, alternatif adaylar ile seçim sonuçlarının tahlilleri yer aldı. Rapora göre, vatandaş yeni yüzler, mahalli aday ve heyecan dalgası oluşturacak kişileri istiyor.

AK Parti Yerel Yönetim Başkanlığı tarafından, teşkilatla yapılan görüşmeler, tebdili kıyafetle halkın arasına karışarak yapılan değerlendirmeler, STK’lar ile yapılan toplantıların sonuçları doğrultusunda 81 ilin fotoğrafı çekildi. Yapılan saha analizleri genel merkezde toplanarak 700 sayfalık bir rapor haline getirilip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, raporda vatandaşın beklentileri, mevcut başkanların durumu, alternatif adaylar ile seçim sonuçlarının tahlilleri yer aldı. Yapılan saha değerlendirmelerinde vatandaşların yeni söylem, yeni proje ve yeni yüzler görmek istediği ifade edildi. Vatandaşların başarısız buldukları isimler yerine toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına yanıt verecek isimleri aday olarak görmek istedikleri de raporda yer aldı. Heyecan dalgası oluşturacak aday istediklerini belirten vatandaşın talepleri arasında özellikle yerel aday dikkati çekiyor.

PROJELER VE VERİLEN SÖZLER

Raporda, vatandaşların belediye başkalarında aradıkları özellikleri, vatandaşı önemsemesi, gönlü açık olması, vatandaş ile diyalog halinde olması, çalışkan ve güvenilir olmasının da yer aldığı belirtildi.

Hazırlanan raporda, AK Partili belediye başkanlarının projeleri de değerlendirildi. Vatandaşa verilen sözlerin hangi oranda yerine getirildiği, hangi projelerin tamamlanamadığı, hangi projelerin vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandığı, hangilerine tepki gösterildiğine yönelik değerlendirmeler de yer aldı.

İSİM ÖNERİLERİ DE VAR

Mevcut belediye başkanlarına yönelik halkın değerlendirmelerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin değerlendirmeleri de raporda kendine yer buldu. Saha araştırmaları kapsamında esnaf, çiftçi, şoför, işçi ve işveren temsilcilerinin kent yönetimi ile ilgili değerlendirmeleri de toplandı. Saha analizleri kapsamında STK’lara ve vatandaşlara 'kimi aday görmek istiyorsunuz?' sorusu da yöneltildi. Bu soruya verilen yanıtlar da raporda yer aldı. Teşkilat ile vatandaşların başkan olarak görmek istediği isimler arasında uyum olduğu görülürken, alternatif isim önerileri de toplandı. Erdoğan’a sunulan raporda en az 2 en fazla 5 isim yazıldığı bildirildi.

KADIN VE GENÇ VURGUSU

Yapılan saha çalışmalarında vatandaşların genç isimlere ve kadın adayların belediye yönetimleri içerisinde yer alması isteği de dikkati çekti. Belediye başkanlığı için gençlerin veya kadınların aday gösterilmese dahi belediye başkanlığı veya belediye meclisinde bu isimlere yer verilmesi gerektiği vurgulandı.

Aday belirlemede yardımcı olacak

AK Parti kurmayları tarafından hazırlanan ve Erdoğan’a sunulan 700 sayfalık raporun aday belirleme sürecinde rehberlik yapması planlanıyor. Ayrıntılı saha analizi sayesinde vatandaşın gönlüne girecek ve en çok desteği alacak ismin aday gösterilmesi hedefleniyor.

Yeni Şafak

adminadmin