Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-11-2019 12:10   Güncelleme : 05-11-2019 12:10

AK Parti önceki dönem İl Başkanı Muharrem Göksel 31 Mart Seçimlerinde Ak Parti’nin adayına destek vermedi mi!

Samsun AK Parti'de ki davet krizi, seçim sürecinde karşı adaya çalışma iddialarını alevlendirdi.

AK Parti önceki dönem İl Başkanı Muharrem Göksel 31 Mart Seçimlerinde Ak Parti’nin adayına destek vermedi mi!

AK Parti Genel Merkezinin Samsun eski İl Başkanlarını Ankara'ya davet etmesi ve eski il başkanı Adem Güney'in davet edilenler arasından çıkartılması ile ilgili başlayan tartışma seçim sürecinde ki karşı adaya çalışma iddialarını yeniden gündeme getirdi.

AK Parti Genel Merkezi seçim sonrası partiye emeği geçen eski il başkanlarını Ankara'ya davet etti.

Bu davetten ise iddiaya göre eski il başkanı Adem Güney haberdar edilmedi. Gün boyu tartışılan konuyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken, Adem Güney'in 31 Mart seçimlerinde AK Parti adayı Mustafa Demir'e karşı bağımsız aday Erhan Usta'yı desteklediği gerekçesi ile bu davete çağrılmadığı ileri sürüldü.

Samsun Kent Haberde yer alan bilgilere göre, davet meselesi ile ilgili gündeme gelen haberlerin ardından sosyal medyada bazı AK Partililer, Adem Güney'in seçim sürecinde Erhan Usta'ya çalıştığını belirterek Ankara'ya çağrılmamasının doğru bir karar olduğunu savundu. Oysa Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partiye emeği geçen eski il başkanlarının tamamının davet edilmesi talimatını vermişti.

Adem Güney ile ilgili tartışmalar sürerken, Ankara'ya davet edilen eski il başkanları arasında Muharrem Göksel ile Cumhur İttifakına zarar verdiği gerekçesi ile görevden alınan eski il başkanı Hakan Karaduman'da yer aldı.

MUHARREM GÖKSEL DE KARŞI ADAYA ÇALIŞTI

AK Parti eski il başkanı Adem Güney'in Ankara'ya davet edilmemesinin nedeni Büyükşehir seçimlerinde Erhan Usta'ya destek vermesi ise, İlkadım Belediyesi seçimlerinde AK Parti eski İl Başkanı Muharrem Göksel'in AK Parti adayı Erdoğan Tok'a değil İYİ Parti adayı Necattin Demirtaş'a destek verdiği biliniyor. Muharrem Göksel'in de bu gerçeği sık sık dile getirdiği ve Erdoğan Tok'a oy vermediğini belirttiği de iddialar arasında. Eğer mesele seçim sürecinde AK Parti adayına değil karşı adaya destek verme ise Muharrem Göksel'in de eski il başkanı olarak Ankara'ya davet edilmemesi gerekirdi.

İTTİFAKA ZARAR VERDİĞİ İÇİN GÖREVDEN ALINAN İL BAŞKANI DA DAVET EDİLDİ

Haberde eski il başkanı Hakan Karaduman da Cumhur İttifakına zarar veren davranışlar sergilediği ve açıklamalarda bulunduğu gerekçesi ile genel merkez tarafından görevden alındığı hatırlatılarak Karaduman'ın il başkanlığından alınmasına karşılık Cumhur İttifakı ortağı olan MHP ise Samsun İl Başkanı Taner Tekin'i görevden alırken, o tarihlerde MHP Milletvekili olan Erhan Usta'yı da ihraç edildiği ifade edilerek Cumhur İttifakına zarar verdiği gerekçesi ile görevden alınan Hakan Karaduman'ın da olmaması gerektiği savunuldu.

Haberde en çarpıcı iddia ise Muharrem Göksel’in İlkadım Belediyesinde Cumhur İttifakı adayı Erdoğan Tok yerine başka adaya destek verdiği yönünde.

adminadmin