Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-08-2017 10:03   Güncelleme : 23-08-2017 10:03

AK Parti Samsun İl Başkan adayı Mehmet Teyyare adaylığın açıkladı

AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Mehmet Teyyare, AK Parti Samsun İl Başkanlığına adaylığını açıkladı.

AK Parti Samsun İl Başkan adayı Mehmet Teyyare adaylığın açıkladı

Fuar içi Kısmet Düğün Salonunda yapılan basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Mehmet Teyyare, metal yorgunlarının kenara çekilmesi gerektiğini ve AK Parti’de yenilik ve gelişim için aday olduğu belirterek şöyle konuştu;

 “Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri için hepimize düşen sorumluluğun farkında olduğumuzu bilmenizi isterim. 2019 seçimleri hayati önem taşımaktadır. Öncelikle 2019 seçimlerine giden bu yolda Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar partimizin başına geçmesi ile başlayan süreç bir yenilenmenin, bir tazelenmenin başlangıcı olan bir süreçtir. Metal yorgunluğunun en üst perdeden dillendirildiği bir dönemde, bir yenilenmenin gerekliliği ortadadır. Samsunumuzda 2001 yılında ortaya koyduğumuz çalışma, azim ve gayretini, il ve ilçe teşkilatlarımıza yeniden yansıtmak zorundayız. Mahalle ve ilçe teşkilatlarının tüm hücrelerinin yenilenmesi gerektiğine inanıyorum. Halkımızı, her şeyin üzerinde gören bir hareketin, bu anlayışı her kademede hissettirmesi gereği ortadadır. Bu durumu göz önüne alırsak, halkımızın her bir ferdine kapıları sonuna kadar açık olan bir teşkilat yapılanması için, 2001 ruhunu tekrar ortaya koyan teşkilat yapılanması için, bekleten değil bekleyen, özleten değil özleyen, yük olan değil yük alan, şüphe duyulan değil güven veren bir teşkilat için, Sayın Cumhurbaşkanımızın yükünü hafifletmek için, AK Parti Samsun İl Başkanlığına aday olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum.”

Teyyare şöyle devam etti;

“2001 yılında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye yola çıkan genel başkanımız, cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bu hareketin bir ferdi olmaktan duyduğum onur ve şerefi ifade etmek istiyorum. 2001 yılında samsun teşkilatının kuruluşunda kurucu il yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmış kardeşinizim. Dolayısı ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşlığı yapmış olmanın gurur ve onurunu taşıyorum.

Bu nedenledir ki,

Ak parti bizim sevdamız,

Ak parti bizim aşkımız,

Ak parti bizim ilk göz ağrımızdır.

O günden bu güne kadar, birçok engelleme çabasına maruz kalmış partimizin, ortaya koyduğu, yeni Türkiye vizyonu için, çok çaba sarf etmiş, gecesini gündüzüne katmış ak sevdanın tüm fertlerini hayırla yad etmeyi bir borç biliyorum ve hepsinden önemlisi sayın genel başkanımız ve cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri için hepimize düşen sorumluluğun farkında olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu hedefe varmak için hiç şüphe yok ki, 2019 seçimleri hayati önem taşımaktadır. Öncelikle 2019 seçimlerine giden bu yolda sayın cumhurbaşkanımızın tekrar partimizin başına geçmesi ile başlayan süreç bir yenilenmenin, bir tazelenmenin başlangıcı olan bir süreçtir.

Bu süreç, anayasa değişiklik referandumunda evet oylarının oranı ile doğru orantılı olarak hızlanmış ve cumhurbaşkanımızın son dönemdeki çalışmaları ve açıklamaları ile yeni bir hal almıştır. Bu yeni hal hepimizin malumu olduğu üzere kongre sürecidir. Bu sürecin ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Türkiye’mizin 15 Temmuz alçak darbe girişimi ile maruz kaldığı, iç ve dış tehditler ortada iken, ak partimizin bu süreçte göstereceği performans ve 2019 seçim sonuçları daha fazla hayati önem taşımaktadır. Çünkü Ak parti demek Türkiye demektir. Ak Parti’nin yara alması demek Türkiye’nin yara alması demektir. Çünkü sayın cumhurbaşkanımızın ifadesi ile Türkiye düşerse Kudüs düşer, Musul düşer, Bosna düşer, Ak parti düşerse Türkiye düşer. Dünya mazlumlarının gözü kulağı olan Türkiye düşer. İslam dünyasının son umudu olan Türkiye düşer. Buradan hareketle partimizin her bir ferdinin bu bilinçle hareket etme mecburiyeti vardır.

AK Partimizin teşkilatlarında görev alan her bir kardeşimizin de bu mantalitede olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu davanın kuruluşundan itibaren dünyevi hiçbir karşılık beklemeden, tamamen sayın cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda, ilk günkü aşkla, ilk günkü teşkilat yapılanması ile ilk günkü teşkilat çalışmalarıyla yeni bir başlangıç yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yani yaygın olan kanaatle fabrika ayarlarına dönmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Halkla iç içe, sivil toplum kuruluşları ile omuz omuza, muhtarlarımızla gönül gönüle bir teşkilat yapılanmasının zorunluluğunu hepimiz biliyoruz. Halkın gücünün üstünde bir güç tanımayan, bir teşkilat yapılanmasına olan ihtiyaç ve beklenti ortadadır.

Metal yorgunluğunun en üst perdeden dillendirildiği bir dönemde, bir yenilenmenin gerekliliği ortadadır.

Samsunumuzda 2001 yılında ortaya koyduğumuz çalışma, azim ve gayretini,   il ve ilçe teşkilatlarımıza yeniden yansıtmak zorundayız.

Mahalle ve ilçe teşkilatlarının tüm hücrelerinin yenilenmesi gerektiğine inanıyorum. Halkımızı, her şeyin üzerinde gören bir hareketin, bu anlayışı her kademede hissettirmesi gereği ortadadır.

Bu durumu göz önüne alırsak, halkımızın her bir ferdine kapıları sonuna kadar açık olan bir teşkilat yapılanması için,  2001 ruhunu tekrar ortaya koyan teşkilat yapılanması için,

Bekleten değil bekleyen,

Özleten değil özleyen,

Yük olan değil yük alan,

Sorgulanan değil güvenilen,

Şüphe duyulan değil güven veren bir teşkilat için,

Sayın cumhurbaşkanımızın yükünü hafifletmek için,

AK Parti Samsun il başkanlığına aday olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum.

Bu süreç de,  samsun il kongremizin hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Son olarak diyorum ki;

Ya yol verin, ya yol açın, ya da yoldan çekilin

Çünkü bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.

Bu duygu ve düşünceler ile yaklaşan 30 ağustos zafer bayramınızı ve kurban bayramınızı şimdiden tebrik ediyor.

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

MEHMET TEYYARE KİMDİR

1959 yılında terme ilçesi, evci mahallesinde dünyaya geldim... İlk ve ortaokulu evci mahallesinde bitirdim. Liseyi Ünye ticaret meslek lisesinde tamamladım. İstanbul üniversitesi işletme fakültesi, meslek yüksekokulu mezunuyum. Okulumu bitirdikten sonra, şu anda icra etmekte olduğum serbest muhasebeci mali müşavirlik faaliyetimi başladım ve yürütmekteyim. Evliyim 2 erkek evladım vardır. Çeşitli dernek ve vakıflarda başkanlık ve yöneticilik görevlerinde bulunduktan sonra 2001 yılında adalet ve kalkınma partimizin kurucu il yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. O günden bu güne partimin neferi olarak çalışmalarıma aralıksız devam etmekteyim.

 

adminadmin